Отидете към основна версия

25 105 9

Разрушават къща на наркобарон, за да намерят злато и пари в нея

  • ескобар-
  • къща-
  • маями-
  • злато-
  • пари

Сегашният собственик на бившата вила на колумбийския наркобарон Пабло Ескобар в Маями, възнамерява да я събори, за да намери пари и злато. Предприемачът Кристиан де Бердър е купил къщата през 2014 г. за сумата от 10 млн. USD.

Началото на разрушаването е планирано за 19 януари и ще отнеме две-три седмици. На мястото на сегашната къща Бердър планира да построи по-голяма и по-съвременна къща.

По данни на Forbes през 1989 г. богатството на Ескобар е възлизало на 1 млрд. USD спечели от търговия с наркотици. Босът умря на 44-годишна възраст по време на престрелка. Неговият син обаче издаде книга, в която казва, че баща му се е самоубил. В нея също така се посочва, че действително е използвал къщите си, за да крие в тях пари.

Смята се, че Ескобар е убил почти 10 000 души, сред които министъра на правосъдието на Колумбия. Отговорен е за редица терористични атентати. Любопитен факт е, че, криейки се от властите в планината, е изгорил почти 2 млн. USD, за да се стопли дъщеря си. Един от прякорите му е Робин Худ, тъй като освен, че е дарявал пари на бедни, е строял жилища за бездомни. Сред построените от него по-големи обекти са зоопарк и 70 футболни игрища.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини