Отидете към основна версия

18 402 5

Продават огромна къща за 1 USD

  • къща-
  • цена-
  • канада

William Harris House е построен през 1880 г. за нуждите на голям магнат, работещ в сферата на хранително вкусовата промишленост. Разгънатата застроена площ на имота, който се намира в Торонто (Канада), е 2300 кв.м. Той представлява внушителна къща с триетажна постройка до него, изградена от червени тухли.

Дълго време сградата е била жилище към Армията на спасението, в което са живели самотни майки. През 2011 г. тя е продадена на предприемач за сумата от 1.7 млн. USD, като първоначално исканата цена е била 2.5 млн. USD. Идеята на новия собственик е била да преустрои къщата и да направи от нея няколко луксозни апартамента, които да продаде, но това така и не се случва.

Към момента не се знае каква е реалната стойност на обекта, но съдейки по платените данъци от собствениците за 2015 г., цената й е около 5 млн. USD. Обявената в момента продажна цена е 1 USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Поскъпването в Канада продължава

    С 1.5% са поскъпнали цените на жилищата през август в страната на кленовия лист на месечна база. Това е най-големият ръст от 1999 г. насам, сочат данн ...
    20.09.2016
    1 812
    1