Отидете към основна версия

2 620 3

Тайната лаборатория на Facebook (Снимки)

  • facebook-
  • лаборатория-
  • помещение

Компанията Facebook показа на журналисти Area 404 – забранената зона, в която инженерите на социалната мрежа създават бъдещите технологии. Именно тук се провеждат опитите с безпилотни летателни апарати, който се зареждат със слънчеви батерии и експерименти с лазери за „доставка” на Интернет, както и сървърите от ново поколение.

Area 404 (кръстена на Error 404 – надпис, който се появява, когато дадена страница не може да бъде намерена) е с разгъната застроена площ 2000 кв.м и се намира в щаб-квартирата на Facebook в Менло Парк (Калифорния, САЩ). Много от стаите са засекретени до степен, до която дори създателят Марк Зъгърбърг няма достъп.

В тайната лаборатория може да се намери техника и за най-претенциозните, като например електронен микроскоп с 10 000-кратно увеличение, който служи за откриването на миниатюрни дефекти, 3D-принтери, машини за цифрово програмно управление, магнитно резонансни томографии и друга „тежка” техника.

Половината площ от Area 404 е отредена за експерименти на електротехниката, а другата – за коване, рязане и огъване на метал, обработка на дърво, камък и стъкло, което позволява бързо да се моделира и създава прототип на бъдещите устройства.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини