Отидете към основна версия

2 424 1

Един екзотичен имотен пазар отново привлича инвеститори

  • мароко-
  • имоти-
  • цени

Между 30% и 40% поевтиняха недвижимите имоти в Мароко след пика на пазара през 2007 г. Вълненията в Близкия Изток и продължаващата криза в някои части на Северна Африка оказват негативно влияние върху пазара на недвижими имоти в Мароко. През последните години съществен ръст в цените не се наблюдава, но през 2015 г. беше отчетен ръст в броя на реализираните сделки. Отчасти това се дължеше на повече покупко-продажби на вторичния пазар, чийто цени бяха привлекателни за купувачите.

Така например, имотите в Ес Сувейра са отлична алтернатива на ваканционните имоти предлагани в Испания и Франция. Днес цените там са стабилни, но растящото търсене може да доведе до поскъпване на квадратния метър жилищна площ още през следващата година.

Ес Сувейра е най-популярната в страната дестинация за туристи и чуждестранни инвеститори. Известен е със своята бохемска атмосфера, която привлича художници, музиканти и други творчески личности от цял свят.

Най-голям дял на чужденците, решили да купят имоти в Мароко, се пада на Французите, но Ес Сувейра привлича по-широк кръг чуждестранни купувачи, сред които белгийци, представители на скандинавските държави, британци и американци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини