Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 16:25 8 270 4

Новата дестинация за покупка на имоти

  • мароко-
  • цени-
  • жилища-
  • инвестиция

Мароко привлича все повече инвеститори

Новата дестинация за покупка на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

С близо 12% са се повишили сделките с недвижими имоти в Мароко през четвъртото спрямо третото тримесечие на 2018 г., сочат данните на банка „Ал Магриб” и националната агенция ANCFCC. Относно цените, Централната банка на страната отчита 2.4% поевтиняване на имотите през миналата година. При жилищата се регистрира минимално увеличение от 0.8%. Най-силно поскъпване има при къщите - 5.9%. Там и броят на сделките е нараснал най-много - 40%. В по-големите градове за година имотите са поскъпнали с 0.7%, а земеделската земя - с 2.9%.

В Казабланка жилищата са поевтинели с 0.4%, а земята - с 3.2%. При търговските имоти има ръст от 6.2%, а продажбите са нараснали със 7.4%. В Танжер цените са се повишили с 0.8% за жилища и с 0.9% при земеделските земи. Продажбата на апартаменти е нараснала с 8.5%. В Маракеш жилищата са поскъпнали с 1.1%, а земеделската земя - с 0.5%. За година броят на сделките там се е увеличил с 19%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Философ

    13 0 Отговор
    Така и не се разбира колко струват имотите в Мароко.
  • 2 ВЕЛА

    5 0 Отговор
    Няма конкретна оценка
  • 3 ВЕЛА

    3 0 Отговор
    Няма конкретна оценка
  • 4 Ицо

    3 1 Отговор
    Айде всички на имотите в Мароко, айде че ще свършят.....