Отидете към основна версия

1 606 4

Канят Обама да живее в швейцарско село

  • обама-
  • швейцария-
  • село

Селцето Рид бай Керцер в швейцарския кантон Фрибур определено има с какво да се гордее. Прароднина на експрезидента на САЩ Барак Обама по майчина линия се е родил именно там. Поради тази причина кметът на Рид бай Керцер кани един от най-влиятелните хора на планетата да стане жител на селото.

Прароднината на Обама Ханс Хуткнехт се е родил в Рид бай Керцер в далечната 1692 г. Така на практика Обама е 0.97% швейцарец. Синът на Хуткнехт е емигрирал в САЩ през 1747 г. като сменя фамилията си на Гуднайт. Тази история стана известна още през 2010 г., но едва сега властите на Рид бай Керцер са решили да поканят експрезидента на САЩ да стане почетен гражданин на селото.

Населението на селцето е 1250 души, като от тях 319 са чужденци. В преобладаващата си част това е немска комуна, но много от жителите й знаят английски език. Така, че на Обама ще му е лесно да комуникира с новите си „съселяни”. Освен това кантон Фрибур е един от главните в Швейцария по отглеждане на зеленчуци. А това може да привлече и Мишел Обама, която обожава градинарството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Поевтиняха жилищата в Швейцария

    С 6.8% поевтиняха жилищата и с 5.7% къщите в Швейцария през първото тримесечие на текущата година. Разглеждайки пазара на годишна база също се отчита ...
    13.04.2017
    2 910
    1