Last news in Fakti

13 Април, 2017 15:33 2 894 1

Поевтиняха жилищата в Швейцария

  • швейцария-
  • цени-
  • жилища-
  • къщи
Поевтиняха жилищата в Швейцария - 1
Снимка: Shutterstock

С 6.8% поевтиняха жилищата и с 5.7% къщите в Швейцария през първото тримесечие на текущата година. Разглеждайки пазара на годишна база също се отчита спад във всички региони на страната. Той е най-голям при къщите в района на Женевското езеро – 8.6%. В алпийския регион поевтиняването е 7.5%, а в южна Швейцария – 7.8%.

Незначителен спад има на частните къщи в Базел – 2.8%, Цюрих и източна Швейцария – 3.3% и в централната част на страната – 4.8%.

Най-голямо е обезценяването на жилищата в средния ценови сегмент – 9.4%. Подобен тип имоти в южната част на страната отчита спад от 11.5%, а в алпийския район – 11.9%. Желаещите да си купят апартамент в района на Женевското езеро могат да го направят с 10.9% по-евтино в сравнение с преди една година.

При луксозния сегмент обаче се отчита ръст от 6.4%. Той се отнася за луксозните имения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    3 2 Отговор
    Какъв е извода ? Швеицария и тя е в руслото на ЕС. И тя ще бъде променена. Каквото кажат "богатите" това ще бъде. Мотото е да онищожим и ШВЕИЦАРИЯ !