Отидете към основна версия

12 826 36

„Гранд Каньон” с разрешение за строеж

  • гранд каньон-
  • гаранти коза-
  • младост-
  • инвестиция

Един от най-големите проекти в София – „Гранд Каньон“ (Grand Kanyon) започва реализация, след като първата фаза от него получи разрешение за строеж. Става въпрос за изграждането на хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. м надземна разгъната застроена площ.

Концепцията на проекта обединява на едно място жилища, хотел, мол, офиси, културна сцена (амфитеатър) и паркова среда. Архитектурата на Jerde Partnership е повлияна от подобни комплекси в Истанбул и Токио.

Ще бъдат изградени около 700 апартамента, в това число 76 сервизирани - с поддръжка и управление. Хотелът ще се управлява от международната верига Swissotel и ще е с капацитет 206 стаи. Трите високи сгради ще се казват „Рила“ (30 етажа, 114 м), „Пирин“ (19 етажа с апартаменти, 84 м) и „Витоша“ (16 етажа с апартаменти, 73 м). Хотелът ще бъде в сграда „Рила“, чиято височина ще е само с 5 етажа повече от най-високите съществуващи блокове в жк „Младост“ 1.

Търговският ще предложи 40 000 кв. м търговски площи на 5 нива (2 подземни). Ще има кинокомплекс със 7 зали, детски център, ресторанти с интернационална кухня, супермаркет, галерия от по-малки магазини на храни, фитнес и СПА център. Ще бъдат обособени няколко зони със заведения и кафенета.

Инвестицията ще бъде реализирана на терен от 43 декара. След изграждане на прилежащата улична инфраструктура и даряването й на общината, парцелът ще намалее до 37 декара. Над 1/3 от площта ще бъде озеленена.

„Гаранти-Коза България“ ЕАД ще вложи 120 млн. лв. в първия етап на комплекса и да разкрие 240 работни места след завършването му. Строителството на първия етап на комплекса „Гранд Каньон“ се очаква да отнеме 3 години и 3 месеца и да приключи през лятото на 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Голям инвеститор в София обяви фалит

    Една от най-големите инвестиции в жилища в столичния квартал „Младост“ продължава да изпитва сериозни проблеми. Става дума за турската ком ...
    25.04.2021
    57 300
    79