Last news in Fakti

18 Април, 2017 10:58 12 724 36

„Гранд Каньон” с разрешение за строеж

  • гранд каньон-
  • гаранти коза-
  • младост-
  • инвестиция
„Гранд Каньон” с разрешение за строеж - 1

Един от най-големите проекти в София – „Гранд Каньон“ (Grand Kanyon) започва реализация, след като първата фаза от него получи разрешение за строеж. Става въпрос за изграждането на хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. м надземна разгъната застроена площ.

Концепцията на проекта обединява на едно място жилища, хотел, мол, офиси, културна сцена (амфитеатър) и паркова среда. Архитектурата на Jerde Partnership е повлияна от подобни комплекси в Истанбул и Токио.

Ще бъдат изградени около 700 апартамента, в това число 76 сервизирани - с поддръжка и управление. Хотелът ще се управлява от международната верига Swissotel и ще е с капацитет 206 стаи. Трите високи сгради ще се казват „Рила“ (30 етажа, 114 м), „Пирин“ (19 етажа с апартаменти, 84 м) и „Витоша“ (16 етажа с апартаменти, 73 м). Хотелът ще бъде в сграда „Рила“, чиято височина ще е само с 5 етажа повече от най-високите съществуващи блокове в жк „Младост“ 1.

Търговският ще предложи 40 000 кв. м търговски площи на 5 нива (2 подземни). Ще има кинокомплекс със 7 зали, детски център, ресторанти с интернационална кухня, супермаркет, галерия от по-малки магазини на храни, фитнес и СПА център. Ще бъдат обособени няколко зони със заведения и кафенета.

Инвестицията ще бъде реализирана на терен от 43 декара. След изграждане на прилежащата улична инфраструктура и даряването й на общината, парцелът ще намалее до 37 декара. Над 1/3 от площта ще бъде озеленена.

„Гаранти-Коза България“ ЕАД ще вложи 120 млн. лв. в първия етап на комплекса и да разкрие 240 работни места след завършването му. Строителството на първия етап на комплекса „Гранд Каньон“ се очаква да отнеме 3 години и 3 месеца и да приключи през лятото на 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    13 7 Отговор
    Това на мястото на бившата Деница ли ще бъде,лошото е е повечето апартаменти ще останат пусти!!!

    Коментиран от #3, #8, #19

  • 2 чичо ви

    38 6 Отговор
    Няма да може да излезнем или влезнем в Младост по Малинов с кола скоро
  • 3 ГОСТ

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    Да, на мястото на Аско Деница е
  • 4 жител

    26 18 Отговор
    "Младост" спите ли бре,без въздух ще останем.Кметице давай събирай народа.
  • 5 ivan

    35 12 Отговор
    Брабо на ГЕРБ, браво на общината. Хората от Младост ще им се разкаже играта...
  • 6 една от народа

    32 7 Отговор
    Ние отдавна "не спим", но Вие май сега "падате от небето"!?... Днес ли научавате за тази "ИНВЕСТИЦИЯ"?! Явно не сте чули и за всички скандали около нея... И как, къде и колко пъти да ни събира кметицата? Правителството ли "да бутаме"?!...
  • 7 Гост

    33 8 Отговор
    Това е на турците. сега ще ни завладеят без меч.
  • 8 Зорлем

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    О, не, изобщо не се залъгвай, че ще останат празни апартаментите. Т.нар. "народ" купува като обезумял в Младост. Дори и "на зелено".

    Не е луд този, който яде, нали така?
  • 9 младостлия

    24 20 Отговор
    Някой може ли да ме светне какъв е проблема с този проект? Защото аз виждам един чуден проект и едни хора, които набиват 120 млн. лева в квартала. А тоя коментар, че повечето апартаменти щели да останат празни, е адски нелеп. Всеки, който е търсил жилище в Младост знае много добре, че такива просто няма. И на 2500 евра/м2 да ги пуснат, пак ще има кой да ги вземе. Какво, за Деница ли ще плачем сега? Я стига!

    За да не реши някой да ме обвинява, че не съм от кварала и само давам акъл, израснал съм на 500 метра от Деница, а в момента живея малко по-нагоре в квартала. Помня какво беше преди 20 и кусур години, виждам всеки ден какво е в момента. Младост неслучайно стана един от най-скъпите квартали в София и това е именно заради огромните инвестиции, които се изсипаха в квартала. Дружба нямаше този късмет. Единственият проблем на Младост е, че градското планиране и публични инвестиции тотално не отговарят на мащабите на частните инвестиции. Ето, тия сега изливат 120 млн. лева. Кога ще го видим общината да излее такава инжекция в инфраструктура? Данъците да не би да са ни малки вече?
    Малинов на две нива щеше да бъде! Какво стана? Тъпоча и духовна мизерия...

    Коментиран от #14, #20, #36

  • 10 ХАСАН

    11 28 Отговор
    Ей София ще стане красива като Истанбул.Там има пълно с такива комплекси

    Коментиран от #27

  • 11 ХАСАН

    16 10 Отговор
    Само като купувате внимавайте с таксата за обслужване.
  • 12 Грос

    25 9 Отговор
    турците ще у.ерат Младост. Първо в Младост, после и в цяла България. По-голяма част от апартаментите са продадени в турция още преди пет години. Честито!!!!!!!!!
  • 13 7777

    13 21 Отговор
    След време трябва да се съборят всички грозни соц. панелни блокове и да се построят такива красиви комплекси.
  • 14 ejko

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "младостлия":

    никой не говори за архитектурните качества на проекта, а за това, че не му е там мястото... на тези 90 х. РЗП ще се концентрират едни допълнителни 5 х. души, които ще трябва да стигат до и от там с кола... ще имат нужда от услуги, от магазини, от отдих... предвидено ли е това в плана на квартала; не ми отговаряй...
    А относно това дали ще останат празни апартаментите - със сигурност голяма част от тях ще са празни... което не означава, че няма да се продадат. Българинът има меганерационално поведение на тема имоти - това за него е единственият актив със стойност... и затова всичко, построено от строителния бум (2008ма) насам е напълно продадено... и напълно празно. Но някой ден (след десетилетие, примерно) - когато хората разберат, че май не е много умно да си имаш апартамент, който стои празен - всичко това ще излезе на пазара...
  • 15 Гост

    23 3 Отговор
    Доколкото знам ще са доста скъпи тези апартаменти (над 1200€/м2) и с доста раздути квадратури и много общи части; също си представям и какви такси за поддръжка ще искат. Много трябва да мисли човек, ако реши да си купува там.
  • 16 Али Баба

    20 15 Отговор
    Абе искате да ви е хубав града!Давате луди пари да си разходите селските манталитети до Дубай,Катар,Сингапур и докато сте там мечтаете за това което виждате при тях!Ами то просто иска да дойде при вас,без да сте направили нещо самите вие и докато си почесвате мързеливите кратуни!Грозните санирани панелки не ви пречат и им се дивите така ли?
  • 17 Ужас и селяния

    22 17 Отговор
    Младост е отвратителен квартал и мога да го сравня само с Обеля и Дружба 1)! Отврат

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лупи

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ":

    Кой е виновен бе? Аз имам 5 лв в джоба кой е виновен? На времето обрах една джанка и баща ми така ме би, че от тогава не съм крал!
  • 20 чичо ви

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "младостлия":

    Прав си за инвестицията. Супер е, но на хората им се иска в Младост да има повече зелени площи и по малко сгради. Плюс това практиката показва, че винаги инфраструктурата изостава и то яко. А що се отнася до Дружба те няма как да имат 'късмета' на Младост. Ниските квартали са обикновено по-евтини и нежелани от тези които са високо или в подножието на планина. Ниските квартали по света са 'гъзарски' само ако са до море ;)
  • 21 Един Стар човек

    26 1 Отговор
    Преди 45 години четох един "научно-фантастичен роман" за това каква ще бъде България след 100 години, т.е. през 2066 г. Авторът разясняваше как населението ще се събере в 5 големи града: София, Пловдив, Бургас, Варна и Плевен. Казах си: "Глупости! А какво ще ядат хората в тези пет големи града? Нали трябва някой да отглежда чушки и домати. Значи са необходими и села." Времето мина, до 2066-та остават по-малко от 49 г., а ето че села в България почти няма, но ние ядем.
    Не запазих този научно-фантастичен роман, не запомних нито името на романа, нито - на писателя. Но колко прозорлив е бил ...
  • 22 да ама не

    12 1 Отговор
    2014-та година зарибяваха и казваха, че ще е готов 2017, сега Строителството на първия етап на комплекса „Гранд Каньон“ се очаква да отнеме 3 години и 3 месеца и да приключи през лятото на 2020 г. :)
  • 23 Туркофоб

    16 4 Отговор
    Защо питате за магазини и гаражи? Не четете ли? В самите сгради ще има магазини, гаражи, кина. Само хора нямаме. Ако ги населят турци, наистина е завладяване на България "от вътре" ...
  • 24 Антихасан

    11 3 Отговор
    Хасане, като ти харесва Истанбул - прав ти път. Истанбул се старае да прилича на европейски град, но си остава "разкрачен" между Европа и Азия. Не искам София да прилича на азиатските градове.
  • 25 леля ви

    9 4 Отговор
    До "Ужас и селяния":
    Ти да не би да си от Люлин. Че там една красота ... С какво ще го сравниш?
  • 26 леля гошка

    14 1 Отговор
    В Любляна няма такива висок и сгради, а изглежда много европейски
  • 27 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Ми ти защо не живееш в инстанбул?
  • 28 Ташунко

    3 1 Отговор
    Красиво и елегантно, но откъде да изкарам кинти че да го посетя и да му се насладя, докато стане може да не съм жив.
  • 29 чук

    7 7 Отговор
    Като има скъпи жилища ще има и добри работодатели,така че не унивайте,а адмирирайте подобни инвестиции.Красивата инфраструктура променя мисленето,създава предпоставки да се радвате на живота тук,а не в странство!
  • 30 Разочарование

    11 8 Отговор
    Младост приключи, превърна се в един от най- трагичните откъм градоустройство и инфраструктура райони.
  • 31 Гого

    6 6 Отговор
    Поредният абсурд ще има един бетониран град като морските курорти.
  • 32 opa

    8 2 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДРУГАРИТЕ АРХИТЕКТИ ДА СИ ПОСТРОЯТ МОЛ ХОТЕЛ И ДР. НА 1 СМ ОТ ВХОДНАТА ВРАТА НА ИМОТИТЕ ИМ
  • 33 Георги Колев

    8 3 Отговор
    Хотели молове......и нов асфалт.Проституция и беззаконие...Това е демокрацията.Кеф е друго не ни трябва.Вие се оправяйте ни е сме добре!
  • 34 Гост

    10 2 Отговор
    В Младост 2 се строят блокове за още един квартал, Младост 4 се зарина от нови блокове, сега и тоя туч по средата. Тоя бул. Малинов накрая ще трябва на два етажа да се направи за да се излиза от квартала.
  • 35 Туки

    5 3 Отговор
    Абе хора някой прави нещо хубаво а вие само го храните не виждате ли тези гадни и сиви панелки,санирани като за куклен театър , нека строят хубави неща.
    А относно кой ще ги купи е друг въпрос и много от вас ще посетят търговските обекти.
  • 36 v11

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "младостлия":

    Страхотна инвестиция- няма що.
    Нали си Младостлия- много ти е хубаво да плюеш в терасата на комшията в съседния блок... 700 апартамента!!!!! 700 апартанента+ Хотел с 206 стаи!!! Някой смята ли за какво става въпрос? Има ли 1000места закрит паркинг под земята??? Има ли 4 платна в едната посока на булевардите? Има ли 200-300 нови места в градините и училищата? Има ли Дървета още в квартала? Ами няма-няма и да има. Не гледайте картинки- Дърветата от картинките ще са в сакциики, а езерцето ще е шадраванче като в ресторант... Честито!
    Немаядоха се бе да му се незнае... аман от "инвеститори" и реститути!