Отидете към основна версия

4 008 7

30% от НДК няма да бъде ремонтиран (СНИМКИ)

  • ндк-
  • ремонт-
  • председателство
Снимки: М. Богданова ©

Една трета от Националния дворец на културата (НДК), който е с разгъната застроена площ от 123 000 кв.м., няма да бъде ремонтиран. Причината е, че въпросните помещения няма да бъдат използвани за целите на българското председателство, както и че са в добри състояние, каза за Факти.бг изпълнителният директор на НДК Ангел Митев.

Основната зала, в която ще се провеждат заседанията - зала 10, вече е с подменен мокет и ново осветление. Готови са и 8-те кабинки на преводачите. Четири от залите, в които ще се провеждат неофициалните срещи също са с подменено окабеляване и LED осветление. Те няма да разполагат с кабини за превод, а ще се ползват мобилни такива.

В момента усилено се работи по подновяване на санитарните помещения. Ще бъдат подменени и 6 асансьора. Монтират се и 19 климатични камери. Напълно реновирани са зали 7, 8 и 9.

Целият ремонт ще струва 45 млн. лв., като от тях вече са платени 20 млн. лв. Плановете са до 15 ноември да приключат основните ремонтни дейности. След тази дата започва монтиране и тестване на техниката.

Важно е да се отбележи, че по архитектурата и интериорният дизайнер почти нищо не е пипано. До седмица се очаква са пристигнат и мебелите за съответните зали.

Това, по което все още усилено се работи е международния пресцентър, тоалетните и главния вход (А4 откъм бул. „Витоша”).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Още подобрения в НДК (СНИМКИ)

    Обновяването на НДК продължава и след като в емблематичната сграда вече се провеждат заседанията от европейското председателство. Часовниците са от св ...
    20.02.2018
    3 490
    3
  • Зала без аналог (СНИМКИ)

    Ремонтът на НДК струва 45 млн. лв. От тях 12 млн. лв. са били дадени за системата за сигурност. Това стана ясно по време на днешната обиколка на минис ...
    18.12.2017
    2 899
    6
  • Ремонтът на НДК е почти готов

    Зала 3 на НДК, която е ключовата за провеждане на заседанията на Европейския Съюз по време на българското председателство, е почти готова. В нея са из ...
    09.11.2017
    1 552
    3