Отидете към основна версия

9 327 19

Кварталът с най-много издадени визи за проектиране

  • imot.bg-
  • жилища-
  • цени-
  • овча купел
Снимка: М. Богданова ©

Строителството в София върви с бързи темпове. Много от апартаментите в новостроящите се жилищни сгради се продават още преди Акт 14 и това не е от днес. Паралелно с това върви и изграждането на инфраструктурата на града. Съчетанието между ново строителство и нови комуникации прави някои райони на столицата особено привлекателни за инвеститорите. Пример за това може да бъде Овча купел. „Там в момента се издават най-много визи. Кварталът доскоро се подценяваше, но с развитието на третия метродиаметър хората си насочват парите към територии, обезпечени с градски транспорт”, казва главният архитект на София Здравко Здравков.

Близо 200 е броят на жилищата в етап на строеж, които могат да бъдат купени към момента в Овча купел, сочат данните на най-големия сайта за недвижими имоти imot.bg. Гарсониери и по-големи жилища като 4-стайни и мезонети почти не се оферират. Най-голям избор има при 3-стайните апартаменти. Средната цена на квадратен метър в етап на строеж е 802 EUR. С около 10 EUR/кв.м. по-скъпо се търгуват 2-стайните имоти.

Що се отнася до вече готовите апартаменти в Овча купел, то цените за първите девет месеца на текущата година сочат двуцифрен ръст при гарсониерите – около 12%. При двустайните поскъпването е в рамките между 5% и 8%, а при апартаментите с три стаи достига до 9%. Средната цена към края на септември е около 750 EUR/кв.м.

Цени на готови жилища в Овча купел (в EUR/кв.м.)

+9

Източник: imot.bg

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини