Отидете към основна версия

28 727 25

Ето кой е собственикът на най-скъпия имот в света (СНИМКИ)

  • имот-
  • цена-
  • франция-
  • саудитска арабия-
  • принц

Две години след продажбата на най-скъпия имот в света се разбра кой е неговият собственик. Това е престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман. Той придоби дворецът „Луи XIV”, който се намира в близост до Париж, срещу космическата цена от 275 млн. EUR. Сумата получи френската фирма за луксозни недвижими имоти „Даниел Фео”, която е част от аукционната къща Christie's.

Имотът не е многовековен дворец, въпреки че името му навежда именно на тази мисъл. Той е построен през 2011 г. в Лувесиан, който се намира на запад от френската столица. Имотът е кръстен на крал Луи XIV, известен в историята като Краля Слънце. Той представлява уникално копие на Версайския дворец като съчетава архитектурата на XVII в. и най-новите технологии. Така например, фонтаните в парковата среда, се контролират с помощта на iPhone.

Дворецът се разпростира на площ от 5000 кв.м. и по информация на вестник New York Times новият собственик е МБС. Зад този акроним се крие името на принц Мохамед бин Салман. Френските компании, които управляват имота, са под шапката на компанията Prestige State, чието седалище е в Люксембург. Последната е под контрола на Eight Investment, която е собственост на кралското семейство. Един от директорите на компанията е Тамер Насиеф. Той е „ръководител на личните дела на престолонаследника на Саудитска Арабия”.

На името на Eight Investment е извършена покупка и на суперлуксозна яхта на стойност 500 млн. USD и на картината на Леонардо да Винчи „Спасителят на света”, продадена наскоро на търг за 450 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини