Отидете към основна версия

2 112 0

Незасегнати от „Арабската пролет” пазари

  • оман-
  • криза-
  • имоти

Политическите промени и въстания в Близкия Изток и Северна Африка забавиха развитието на целия регион в много отрасли. Поражения имаше и върху пазара на недвижими имоти. Една от малкото страни, в която обстановката е относително стабилна е Оман. Затова и там имотният сектор ще продължи да се развива през 2012 г.

Двата основни фактора, които предопределят по-нататъшното поскъпване на жилищата и къщите, са повишаващите се цени на петрола и икономическия подем. Поради свръхпредлагането на имоти, определяща роля на пазара ще имат купувачите и наемателите е мнението на анализатори от консултантската компания Cluttons.

Развитие ще претърпи и сегментът на офисни площи. Предвижда се да бъдат пуснати в експлоатация голямо количество офиси клас „А”. В резултат на това се очаква лек спад на наемите.

Стабилно ще остане търсенето на малки магазини. Основната група клиенти ще са търговци на хранителни стоки, алкохол и цигари. Големите търговски центрове също няма да изпитват недостиг на наематели.

Сегментът на промишлени помещения и складове също ще се развива добре. Това до голяма степен ще се дължи на навлизането на чуждестранни инвеститори. Те ще бъдат привлечени от стабилната икономическа ситуация в Султанат Оман.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ръст на имотния пазар в Оман

    Със 6% се повишиха цените на недвижимите имоти в Оман през четвъртото тримесечие на 2015 г. в сравнение със същия период на 2014-а. Пазарът си за чужд ...
    01.01.2016
    2 223
    0