11 Януари, 2012 12:19 2 106 0

Незасегнати от „Арабската пролет” пазари

  • оман-
  • криза-
  • имоти

Политическите промени и въстания в Близкия Изток и Северна Африка забавиха развитието на целия регион в много отрасли. Поражения имаше и върху пазара на недвижими имоти. Една от малкото страни, в която обстановката е относително стабилна е Оман. Затова и там имотният сектор ще продължи да се развива през 2012 г.

Двата основни фактора, които предопределят по-нататъшното поскъпване на жилищата и къщите, са повишаващите се цени на петрола и икономическия подем. Поради свръхпредлагането на имоти, определяща роля на пазара ще имат купувачите и наемателите е мнението на анализатори от консултантската компания Cluttons.

Развитие ще претърпи и сегментът на офисни площи. Предвижда се да бъдат пуснати в експлоатация голямо количество офиси клас „А”. В резултат на това се очаква лек спад на наемите.

Стабилно ще остане търсенето на малки магазини. Основната група клиенти ще са търговци на хранителни стоки, алкохол и цигари. Големите търговски центрове също няма да изпитват недостиг на наематели.

Сегментът на промишлени помещения и складове също ще се развива добре. Това до голяма степен ще се дължи на навлизането на чуждестранни инвеститори. Те ще бъдат привлечени от стабилната икономическа ситуация в Султанат Оман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА