Отидете към основна версия

8 935 40

Пазарът на недвижими имоти през 2018 г.

  • имоти-
  • прогноза-
  • жилища-
  • стойкова
Снимка: М. Богданова ©

Основните тенденции на икономически растеж, ръст на доходите и заетостта, ниски лихвени проценти по депозитите и кредитите се очаква да се запазят и през 2018 г. Това ще благоприятства положителното развитие на пазара на недвижими имоти през новата година. „Темпът на нарастване на цените вероятно ще се успокои, но като цяло активността ще се запази и догодина имотният пазар отново ще бъде сред най-атрактивните за инвестиции пазари, като местното търсене ще продължава да бъде основна движеща сила”, прогнозира Полина Стойкова, изпълнителният директор на Bulgarian Properties.

Повече предлагане, респективно по-голям избор, клиентите ще имат в София и големите градове, където се строи повече. Там купувачите ще могат да придобиват жилища в начален етап на строеж, както и нови завършени.

Освен положителните очаквания за големите градове и ски курортите, през 2018 г. ще видим и засилена активност по морето от страна на български купувачи – местни и такива, които живеят в чужбина и търсят свой ваканционен имот. „Те проучваха пазара през тази година и смятаме, че интересът им ще се материализира в повече имотни сделки от пролетта на 2018 г.”, прогнозират специалисти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини