Отидете към основна версия

4 895 7

Най-сигурният имот на Сакскобургготски отвътре (ВИДЕО)

  • сакскобургготски-
  • къща-
  • баня-
  • карлово-
  • царски имоти

Единственият сигурен имот на Симеон Сакскобургготски беше видян отвътре. Екип на bTV показа интериора на къщата в Баня (Карловско). Сакскобургготски не е посещавал имота от година и два месеца, а местното население говори, че къщата е обявена за продан. Преди време в руски сайт се е появила обява за продажба на имота срещу

2.5 млн. EUR. Но тогава семейството отрича, че продава имота. Преди два месеца обаче купувачи са идвали отново да оглеждат къщата. Това, което ги е отказвало, е, че сега къщата се продава за 11 млн. лв., тъй като върви в комплект с царската изба.

До момента споразумение за другите имоти с държавата Симеон Сакскобургготски няма. Не са приключили и делата в Страсбург. „Подадени са три жалби от името на царското семейство. Първата от тях е подадена в средата на 2010 Г. и тя е свързана с мораториум върху експлоатацията и ползването на всички царски имоти. Нали разбирате колко е крива ситуацията, при която бивш премиер и престолонаследник на една династия ще съди собствената си държава в Страсбург”, подчерта Михаил Екимджиев, адвокат на Симеон Сакскобургготски в Страсбург.

Според адвоката най-доброто решение на спора за царската реституция е да има извънсъдебно споразумение. Съдът в Страсбург обаче още не е излязъл с решение.

Къщата в Баня е построена от цар Борис, а мястото не е избрано случайно. Царят се е лекувал, ползвайки минералните извори в района.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини