Отидете към основна версия

2 076 2

Анонимни чужденци не могат да купуват имоти

  • великобритания-
  • чужденци-
  • покупка-
  • имоти
Снимка: Shutterstock

Подставени лица, които помагат на богати чужденци да използват фиктивни чуждестранни компании за укриване на информация за това, че притежават луксозни имоти в Лондон, ще бъдат лишавани от свобода за срок от две години и ще им бъде налагана неограничена глоба, съобщи британското правителство.

Това означава, че за предприемачи от Русия, Китай и държавите от Близкия Изток, влагащи милиарди долари в имоти в британската столица и желаейки да купят всичко – от луксозни имоти до цели компании, ще им се наложи да излязат на светло и да се откажат от анонимността. Анонсираните от Великобритания нови законопроекти ще задължат чуждестранните компании, собственици на недвижими имоти на Острова или такива, които са в процес на придобиване на недвижимости, да оповестяват имената на крайните собственици.

Част от британските законотворци призовават приема Тереза Мей да замрази частните активи на високопоставени лица, които са в обкръжението на руския президент Владимир Путин в отговор на скандала около отравянето в Англия на бившия двоен агент преди две седмици. „Великобритания поема водещата роля в световната борба с корупцията, включително борбата с използването на фиктивни компании за пране на пари посредством покупката на първокласни недвижими имоти в Лондон”, съобщават представители на Министерството на икономиката на страната.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини