Отидете към основна версия

2 273 3

Може да си наемете замък в Португалия

  • португалия-
  • замък-
  • наем-
  • инвестиция
Снимка: Shutterstock

Инвеститорите, които решат да си наемат замък или дворец в Португалия, могат да го направят за срок от 50 години, като съществува и опция за удължаване на договора. Инициативата е на държавата и носи името Revive. Целта на програмата е възстановяване и съхраняване на сградите, много от които се намират в плачевно състояние и са необходими значителни средства за възстановяването им.

На инвеститорите ще им бъде позволено да наемат имоти в исторически местности като хотели, ресторанти или други търговски обекти. Те няма да имат право на собственост, а само да наемат имота. „Целта на нашата инициатива е да спомогнем за съхраняване на пустеещите имоти, които могат да се ползват в туристическия бранш, както и посредством това да се създадат нови работни места и да се повиши привлекателността за туристи на отделни региони”, посочва испанското правителство.

По линия на програмата вече е отдаден под наем замък от XVII в. – Convento de São Paulo в град Елвас. Португалската хотелска верига Vila Galé възнамерява да обнови замъка в 4-звезден хотел. Подписани са и договорите за отдаване под наем и на два други подобни имота, а още два в процес на преговори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини