Last news in Fakti

30 Март, 2018 16:30 2 235 3

Може да си наемете замък в Португалия

  • португалия-
  • замък-
  • наем-
  • инвестиция
Може да си наемете замък в Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

Инвеститорите, които решат да си наемат замък или дворец в Португалия, могат да го направят за срок от 50 години, като съществува и опция за удължаване на договора. Инициативата е на държавата и носи името Revive. Целта на програмата е възстановяване и съхраняване на сградите, много от които се намират в плачевно състояние и са необходими значителни средства за възстановяването им.

На инвеститорите ще им бъде позволено да наемат имоти в исторически местности като хотели, ресторанти или други търговски обекти. Те няма да имат право на собственост, а само да наемат имота. „Целта на нашата инициатива е да спомогнем за съхраняване на пустеещите имоти, които могат да се ползват в туристическия бранш, както и посредством това да се създадат нови работни места и да се повиши привлекателността за туристи на отделни региони”, посочва испанското правителство.

По линия на програмата вече е отдаден под наем замък от XVII в. – Convento de São Paulo в град Елвас. Португалската хотелска верига Vila Galé възнамерява да обнови замъка в 4-звезден хотел. Подписани са и договорите за отдаване под наем и на два други подобни имота, а още два в процес на преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илиана

    2 0 Отговор
    Каква е наемната цена не става ясно

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зорлия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Илиана":

    Недей да се силиш много да не вземеш да п.ъднеш, оттам пък да вземеш и да се нас.реш...