Отидете към основна версия

1 996 2

Роботи строят училище (СНИМКИ)

  • училище-
  • робот-
  • строеж-
  • китай

Архитектурното студио Zaha Hadid Architects е разработило проект за строеж на училище не от хора, а от роботи. Новото учебно заведение в китайския град Лушан, разположен на 160 км от Нанчан, ще е с капацитет 120 деца. Училището ще се намира в селскостопански регион с богати традиции в производството на китайска керамика.

Проектът на кампуса е дело на архитектурното бюро на покойната Заха Хадид и ще разполага с корпус за занятия, общежитие и служебни помещения. Интересно е да се отбележи, че отделните сгради ще са с цилиндрични форми, което ще придаде един доста футуристичен облик на целия комплекс.

За да бъде максимално съкратен срокът на изграждане от Zaha Hadid Architects предлагат да се обедини досегашното традиционно строителство с новите технологии като ще се използват промишлени роботи. Последните могат да правят цилиндрични бетонни конструкции, които ще се сглобяват от отделни части на принципа на модулното изграждане. Новият начин на строителство не само ще ускори процеса на изграждане, но и ще намали разходите по него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Имотите в Китай продължават да поскъпват

    В 100 китайски градове цената на квадратен метър жилищна площ надхвърли 11.3% през месец май тази година в сравнение със същия месец на миналата. Пови ...
    14.06.2018
    3 782
    0
  • Китай – новата имотна бомба

    Строителството в Китай е едно от най-интензивните в света. Причините са силният дефицит на жилища, които са достъпни предимно за чуждестранни инвестит ...
    25.04.2018
    10 543
    0