Отидете към основна версия

10 920 10

Най-старият ресторант в света (СНИМКИ)

  • ресторант-
  • ботин-
  • испания-
  • мадрид
Снимки: Shutterstock

Най-старият ресторант в света е отворил врати през далечната 1725 г. на централния площад на Мадрим – Плаза Майор. Името му е Sobrino de botin, което в превод означава „Племенникът на Ботин”. Ботин са французи и първите собственици на ресторанта.

Много от елементите в ресторанта са старинни и оригинални. Други носят индивидуалния почерк на собствениците. През 1986 г. Sobrino de botin е признат за най-стария ресторант в света и влиза в Книгата на рекордите на Гинес. Работното време на ресторанта от години е от 13.00 ч. За готвачите обаче работният ден започва значително по-рано. Специалитетът на заведението е печеното прасенце, което се приготвя в оригиналната пещ, направена през 1725 г.

Ресторантът обаче разполага и с още по-старо нещо, а именно трапезария под кухнята, което датира от 1580 г. Тунелите към помещението са превърнати в бутафорна винарна, която вероятно датира още от IX в., когато помещението е използвано за отбранителни цели още по времето на арабите. Под земята коридорите са свързани с всички сгради наоколо, което е типична арабска особеност, припомнят специалисти.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Испания отново разпродава имоти

    Испанската банка Liberbank има в портфолиото си 3500 имота. За много от тях отстъпката в цената достига до 40%. Акцията по разпродажбата на имотите ще ...
    24.06.2018
    16 304
    7