24 Юни, 2018 13:37 16 264 7

Испания отново разпродава имоти

  • испания-
  • разпродажба-
  • жилища
Испания отново разпродава имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Испанската банка Liberbank има в портфолиото си 3500 имота. За много от тях отстъпката в цената достига до 40%. Акцията по разпродажбата на имотите ще продължи до края на месец юли. Желаещите могат да купят апартаменти и къщи, както и гаражи. Над 1500 от имотите се продават на цена под 75 000 EUR. За продажба са обявени както новопостроени имоти, така и такива от вторичния пазар, които изискват сериозен ремонт.

Провинция Толедо е тази, в която има най-много предложения – 2440 имота. Близо 300 са предложенията в Овиедо и 130 в Албасат.

На пазара в момента много банки разпродават ваканционни имоти по крайбрежието. Общият им брой е 18 000. Основно те са разположени в Андалусия, на Балеарските и Канарски острови.

Последната по-мащабна разпродажба на имоти от страна на банка беше реализирана от Casaktua, която продаде 600 имота из цяла Испания на цена под 48 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаващ от тук

    27 0 Отговор
    И аз, като предния път, отново нямам пари да си купя.
  • 2 Пенсионерка

    25 3 Отговор
    Кога и нашите банки ще разпродадат имотите само че Испания има държава! А тук у нас алчността за печалби на банките и брокерите ,ако започнат да разпродават цените ще тръгнат не от 48000 евро ,а най-малко от 100000!Защото няма държава, няма контрол,Брокерите също подържат изкуствено високи цени и ни лъжат,че търсенето е по-голямо от предлагането! Ще се пукне скоро този имотен балон!!!!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Банка

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионерка":

    Благодари се че тук възможностите на банките да продават са по малки
  • 4 Хмаз

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пенсионерка":

    Че българските банки и сега разпродават. Ако отворите имот. Бг например има сумати имоти, които се продават на търг от банки и цената им е до 3 пъти по-малка от пазарната.
  • 5 Голям Тур

    1 2 Отговор
    Купувам Каталуния, продава ли се?
  • 6 РОМ

    1 0 Отговор
    Божието царство наближава хораа.Покайте се,стига с тези молиони,имоти,и коли.Никой нищо няма да вземе със себе си.Алчноста ще погуби човечеството.Само вярата в Бог ще спаси отделния човек.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Тия жилища в Испания са в най-бедните провинции и никой не иска да ги купува с години - все едно тук Видин и Силистра. В Мадрид и Барселона цените растат.... също като в по-големите български градове