Отидете към основна версия

58 390 15

Кой уби една от най-богатите жени в света

  • лашманова-
  • убийство-
  • украйна-
  • черна гора

На 11 май в град Котор (Черна гора) беше убита една от най-богатите жени в света – украинката Анастасия Лашманова. Разследването на полицията показва, че в дома на собственичката на редица бизнес имоти и строителна компания, е влязъл мъж и между двамата е възникнал скандал. В резултат младата жена е била наръгана с нож. Огледът на тялото води патолозите до извода, че жената дълго време се е съпротивлявала. По следите на убиеца полицията е попаднала благодарение на охранителните камери, разположени около дома на Лашманова, както и разпечатка на телефонните й разговори.

Версиите за убийството за момента са две, а именно грабеж и убийство от ревност. Издадена е заповед за арест Арсени Станич. Лашманова е имала връзка с него. На мястото на убийството също така е намерено негово ДНК. Станич е син на шефа на Гранична полиция на летището в Тиват.

Богатството на украинката възлиза на 105 млн. EUR. Тя е била директор на компаниите Mia group и Sea trade. Последната фирма е придобила през 2015 г. известният в Черна гора хотел „Мимоза”, който е разположен в центъра на град Тиват. Лашманова също така е била и собственичка на луксозния комплекс „Перла” в Porto Montenegru в Тиват, а също и на салона за красота „Роковая”, намиращ се в луксозния хотел Tre Canne в Будва.

Лашманова пристига в Черна гора с руски паспорт преди няколко години. Първоначално е работила като сервитьорка. По неофициална информация зад активите на Лашманова вероятно стои руският бизнесмен Валери Задорин, който е собственик на руската компания „Арома”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини