Отидете към основна версия

24 633 21

Три ужасяващи места (СНИМКИ)

  • изоставени-
  • сгради-
  • свят-
  • япония-
  • намибия-
  • колумбия

Едва ли има нещо по-депресиращо от гледката на изоставена сграда. По света има дори цели подобни градове. Не случайно ги наричат „призрачни”. Част от имотите обаче са и изоставени след дългогодишна експлоатация. Ето и пет от най-впечатляващите примери:

1. Хотел дел Салто (Колумбия)

Сградата е построена в далечната 1923 г. на едно от най-живописните места в Колумбия – до 132-метровия водопад Текуендама. Хотелът е визитка на лукса и привлича като магнит богаташи от цял свят. Мястото на хотела обаче се оказва крайно неподходящо. През 90-те години на миналия век влагата до такава степен просмуква стените на сградата, че тя на практика става необитаема. Днес това е едно от най-популярните места за хората решили да сложат край на живота си и поради това се смята, че е обитавано от духове.

2. Колманскоп (Намибия)

Това е цял град, разположен в Намибската пустиня. Построен е през миналия век. Мястото е известно с факта, че там се добиват 10% от количеството диаманти в световен мащаб. В резултат в града се строят едни от най-луксозните къщи. Краят на живот в това пустинно място идва след като биват открити други места с повече залежи на скъпоценни камъни. През 1956 г. и последното семейство напуска селището.

3. Гунканджима (Япония)

Това е остров, разположен на 10 км от Нагасаки. Известен е още като „Островът на бойните кораби“. Животът на острова възниква, тъй като на него са открити залежи на въглища. По време на Втората световна война Гунканджима е превърнат в трудов лагер, където затворените работят при много лоши условия. Мината е затворена през 70-те години на миналия век а с това се слага и край на достъпа до острова. Гунканджима е отново отворен за посетители през 2000 г. и е сред екстравагантните туристически атракции на Япония.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Колумбия демонстрира стабилност

    Традиционно пазарът на недвижими имоти в Колумбия е стабилен, независимо от икономическата неопределеност в резултат на президентските избори през 201 ...
    18.01.2019
    2 694
    3