Last news in Fakti

18 Януари, 2019 12:55 2 693 3

Колумбия демонстрира стабилност

  • колумбия-
  • жилища-
  • цени

До 2000 USD се търгува квадратният метър жилищна площ

Колумбия демонстрира стабилност - 1
Снимка: Shutterstock

Традиционно пазарът на недвижими имоти в Колумбия е стабилен, независимо от икономическата неопределеност в резултат на президентските избори през 2018 г. и ниските цени на петрола и стоките в световен мащаб. Ръстът на потребителското доверие наред с относително ниските лихвени проценти по ипотечните заеми са дали положителни резултати в края на миналата година.

Богота, където цените на жилищата са най-високи, се превръща във все по-съвременен център, като се планира в скоро да бъде реализиран проект за високоскоростен транспорт, което ще даде положително отражение върху чуждестранните инвестиции.

„Цената на имотите от високия клас в Богота се търгуват срещу 1280-1910 USD/кв.м. В елитния район Parque са още по-високи – 3830 USD/кв.м”, казва директор „Продажби” към агенцията LifeAfar Адриан Билес.

Сега все повече купувачи обръщат внимание на Меделин и Картаген (вторият и третият по големина градове). Що се отнася до Богота, то там интересът е по-голям от страна на чуждестранни инвеститори – предимно от Испания, САЩ и Канада, както и от някои латиноамерикански държави, като например Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    4 0 Отговор
    Стабилност, стабилност, но тъкмо днес публикувахте новината за атентата срещу полицейската академия в Богота.
  • 2 Хахаха

    6 0 Отговор
    Да със 21 убити и 58 ранени при взрив от бомба пред полицейската им академия. Голяма стабилност. Като нашия ръст с намаляващ брой сделки с имоти през 2018

    Коментиран от #3

  • 3 Парите ми чакат като лъв в тази жУнгла

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Те се надявам да е останал някои шантав дето да не е купил тук. Важното е да се пише СТАБИЛЕН и ИМОТЕН ПАЗАР. Но чено казано имотния пазар вече въвлече всичко що е глупаво в поне 20 годишна авантюра. А за нормален човек ненормален имоен пазар НЕ Е СТАБИЛЕН хахахахахах