Отидете към основна версия

16 904 18

Новата перла на София (ВИДЕО)

  • софия-
  • възраждане-
  • парк

Нови 25 декара парк към съществуващите 52 ще има София. След обжалване от частни лица, общинското дружество "Софийски имоти" успя да защити територията и там ще продължи изграждането на зелени и развлекателни зони. "На финала сме с разработването на проекта. Предвижда се изграждане на аквапарк, както и закрит басейн с минерална вода", каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на проекта.

До акварпарка ще има SPA център, в който ще се предлагат рехабилитационни услуги. Минералната вода, която има и в тази част на София е подходяща за ставни проблеми и за постоянна консумация. Живущите в района ще имат на разположение две места, от които да си наливат вода.

Жителите и гостите на столицата ще могат да достигат до парка посредством съществуващата метростанция. Достъпът до парка е добре с изграждането на 4 първостепенни и още толкова второстепенни входа. В непосредствена близост до него има търговски обекти и детска градина.

До 9.5 млн. лв. може да струва този проект. Около 5.5 млн. лв. са собствени средства на общинското дружество „Софийски имоти", а останалите пари са осигурени като заем по оперативна програма „Градска среда"", каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Плановете са строителството да започне най-късно до края на текущата година и в края на следващата вече да имаме нова зона за почивка, спорт и развлечения.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини