Отидете към основна версия

4 008 11

Ключов момент от строежа на „Турски поток”

  • турски поток-
  • строеж-
  • съоръжение-
  • газопровод

Строителната компания TurkStream, която изгражда газопровода „Турски поток” започна работа по съединяването на сухопътната с морската част на съоръжението. Работата ще продължи между 4 и 8 седмици. През това време ще бъдат положени 2.4 км тръби между тръбата, която се намира на турското крайбрежие и частта, която излиза от морското дъно. Мястото е съобразено с оценката на експерти относно въздействието на съоръжението върху околната среда и са дали свои заключения относно най-благоприятния маршрут за изграждането на този участък с оглед на риболовната активност в региона.

„Газпром“ започна строителството на морския участък от газопровода „Турски поток“ през май 2017 г. Морският участък минава по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция. Неговата дължина е 930 км. По-нататък ще бъде продължена сухопътна транзитна отсечка до границата на Турция със съседните държави, чиято дължина ще е 180 км.

През април 2018 г. приключи строителството на първата тръба от газопровода, а в края на юни Газпром възобнови изграждането на втората тръба. Първата ще снабдява с газ турския пазар, а втората – страните от Южна Европа и Балканите. Капацитетът на всяка от тръбите е по 15.75 млрд. куб.м. газ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини