Отидете към основна версия

3 578 6

Хотел на „Златни пясъци” с отнета звезда

  • хотел-
  • златни пясъци-
  • ангелкова-
  • звезда-
  • отнемане

Хотел „Палма”, който се намира в Златни пясъци ще бъде с отнета звезда. Това се случва след като клиенти алармираха, че комплексът не отговаря на изискванията за 4 звезди. Последва проверка лично от министърът на туризма Николина Ангелкова.

Категоризацията на хотела е издадена през 2011 г. На място при проверката се оказа, че в него липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори сифони в баните, които са сред изискванията за хотел 4 звезди. Категоризираните стаи са 39, но по списък те са се оказали 42. Хотелът е с изтичащо удостоверение за категоризация, но в министерството не е заявена прекатегоризация.

Проверките на местата за настаняване продължават, като санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция, уточни министър Ангелкова. По същия начин е била направена проверка и на хотел "Бялата лагуна“ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени помещения за хора с намалена подвижност.

Според министър Ангелкова освен засилването на контролните функции на министерството като цяло са нужни и регионални инспектиращи звена за последващ контрол, които да реагират веднага на сигналите на място. До момента по цялото Черноморие има 5 подобни фрапиращи случая с хотели, където е установено разминаване с нормативите. На хотел "Палма" е съставен акт за налагане на глоба, но ще бъдат подписани и още за по-малки нарушения. Те може да бъдат поправени, след което предстои повторна проверка.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Сменят статута на летните курорти

    Две години на пандемия се отразиха драстично върху туристическия сектор. На летните и зимните курорти ще са им необходими поне 2-3 години, за да възвъ ...
    21.06.2022
    7 819
    19