26 Юли, 2018 18:01 3 568 6

Хотел на „Златни пясъци” с отнета звезда

  • хотел-
  • златни пясъци-
  • ангелкова-
  • звезда-
  • отнемане

Хотел „Палма”, който се намира в Златни пясъци ще бъде с отнета звезда. Това се случва след като клиенти алармираха, че комплексът не отговаря на изискванията за 4 звезди. Последва проверка лично от министърът на туризма Николина Ангелкова.

Категоризацията на хотела е издадена през 2011 г. На място при проверката се оказа, че в него липсват всякакви условия за хора с намалена подвижност, няма лоби бар, бар на басейна, нито дори сифони в баните, които са сред изискванията за хотел 4 звезди. Категоризираните стаи са 39, но по списък те са се оказали 42. Хотелът е с изтичащо удостоверение за категоризация, но в министерството не е заявена прекатегоризация.

Проверките на местата за настаняване продължават, като санкциите стигат до 3000 лв. за всяко нарушение при първа инспекция, уточни министър Ангелкова. По същия начин е била направена проверка и на хотел "Бялата лагуна“ в Кранево, също с 4 звезди, който не е отговарял на категорията си и нямал обособени помещения за хора с намалена подвижност.

Според министър Ангелкова освен засилването на контролните функции на министерството като цяло са нужни и регионални инспектиращи звена за последващ контрол, които да реагират веднага на сигналите на място. До момента по цялото Черноморие има 5 подобни фрапиращи случая с хотели, където е установено разминаване с нормативите. На хотел "Палма" е съставен акт за налагане на глоба, но ще бъдат подписани и още за по-малки нарушения. Те може да бъдат поправени, след което предстои повторна проверка.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    13 0 Отговор
    Ала бала яла ма ритни
  • 2 Townboy

    15 0 Отговор
    В България категоризацията не означава нищо защото хотелите са собственост на депутати и олигарси. Как например от шофьор в месокомбинат се става крупен хотелиер а?

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    10 2 Отговор
    За какво ги раздават тези звезди? От чужд хотел 4* като стъпиш в български 4* все едно си отишъл на село. Персонала изобщо няма да го коментирам, а цените са еднакви??
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Става се с невероятния им бизнес нюх хахахахах и вербуването от партията
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.