Отидете към основна версия

5 112 5

„Лукойл” разпродава имоти на търг

  • търг-
  • лукойл-
  • жилища
. Цинцарски, ръководител отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл“ и Д. Ганев, управител на GVA. Снимка: М. Богданова ©

Световната икономическа криза накара „Лукойл Нефтохим Бургас” да разпродаде част от недвижимата си собственост. На 7 юни ще се състои търг за продажбата на четири обекта, собственост на рафинерията, а след време обект на продажба ще бъдат още два имота. Разпродажбата е част от политиката на компанията не само в България, а на глобално с цел оптимизиране на разходите. „Обектите, които ще бъдат предложени на инвестиционния търг, не са част от основния бизнес на „Лукойл Нефтохим Бургас“ и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи”, каза Стефан Цинцарски, ръководител на отдел „Управление на имущество“ в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД.

В отговор на въпрос защо имотите се продават сега, а не в пика на пазара от „Лукойл Нефтохим Бургас“ обясниха, че това е политика на компанията в световен мащаб с цел оптимизиране на разходите. До края на годината чрез търг ще бъдат продадени още два по-малки недвижими имота на компанията. Предвижда се разпродаване и част от движимите активи.

Всеки, който проявява интерес към имотите, може да участва в наддаването, като подаде тръжни документи и внесе 10% от първоначалната цена на Търговете ще бъдат със скрито наддаване. Пликовете със заявените цени ще бъдат отваряни от представители на комисията пред участниците в търга. Общата начална тръжна цена на имотите е 5 243 000 EUR. Имотите се продават отделно.

 

Жилищна сграда в Бургас – 1 210 000 EUR

17-етажната ЕПК-сграда е общежитие, което се намира в кв. „Изгрев”. Разгъната застроена площ е 5831 кв.м. Всички 105 апартамента са еднотипни и се състоят от две стаи, коридор, баня, тоалетна и тераса. Новият собственик може да модернизира общежитието или да обособи сградата в жилищна. За целта обаче ще трябва във всеки апартамент да изгради кухня.

 

Балнеоложки център – 3 550 000 EUR

Имотът се намира във вилна зона „Минерални бани” край Бургас. Пететажната сграда е с масивна железобетонна конструкция с РЗП 20 000 кв.м, построена през 1981 г. Разполага с 94 стаи със 178 легла. Всяка стая е със самостоятелни санитарни възли, телевизори и вътрешни телефони. В периода 2001-2003 г. към основната сграда е пристроено VIP-крило. Лечебната част на балнеоцентъра е напълно оборудвана за провеждането на различни по вид оздравителни и рехабилитационни процедури. В двора на комплекса са изградени спортни площадки и тенис корт, паркинг. Комплексът разполага и със самостоятелна пречиствателна станция. Обектът може да бъде превърнат в модерен SPA център или преустроен в хотелски комплекс или болнично заведение.

 

Почивна станция – 275 000 EUR

Имотът се намира в с. Тополица, община Айтос, в полите на южния клон на Източна Стара планина. Масивната пететажна постройка е с разгъната застроена площ от 2650 кв.м, разположени върху парцел от 12 000 кв.м. Станцията има 25 стаи с 60 легла, както и туристическа спалня с 20 легла. Имотът, който може да се ползва целогодишно, има оборудвано кухненско помещение, зала за хранене с камина. Отоплява се със самостоятелна парна инсталация, а водоснабдяването е обезпечено от собствен каптиран автономен водоизточник.

 

Къща в гр. Черноморец – 208 000 EUR

Имотът се намира на 24 км югоизточно от Бургас, в близост до крайбрежната улица и центъра на града. Разгънатата му застроена площ е 300 кв.м, а дворното място е с площ 426 кв.м. Разполага с четири спални, стая за гости, кухня, трапезария, дневна, три бани с тоалетни и още две тоалетни, помещение за сауна и други. Има изградена и лятна кухня с барбекю, гараж с площ 35 кв.м и басейн. Теренът около постройката е настлан с плочи, оформени са зелени площи с паркова растителност, монтирано е градинско осветление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини