Отидете към основна версия

3 094 6

Великобритания промени правилата на „Златна виза”

  • великобритания-
  • златна виза-
  • условия-
  • инвеститори

Новите изисквания влизат в сила от април 2019 г.

Снимка: Shutterstock

Чуждестранните инвеститори, които искат срещу капиталовложенията си да получат правото постоянно да пребивават в страната, ще трябва да отговарят на нови правила. За последните 10 години чрез този механизъм на Острова са се заселили над 3000 души. От тях 60% са руснаци и китайци.

От следващия месец предприемачите от категория Tier 1 трябва да докажат пред британските власти, че за срок от 2 години ще са в състояние да се разпореждат със средства на стойност над 2 млн. паунда (2.55 млн. USD). В момента този срок е 90 дни. Друго изискване е въпросната сума да бъде вложена в развитието на местната икономика. Важно е да се отбележи, че инвеститорите в ценни книжа няма да имат право на „златна виза”.

Целта на промените е да бъде ограничен процесът на пране на мръсни пари. Най-лесният начин за получаване на гражданство чрез „златна виза” е чрез покупката на недвижими имоти. Практика на Острова обаче е, придобиването на жилище или къща да става, като то се купува на името на фирма. Преди време британските власти забраниха това отново именно с цел намаляване прането на пари.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини