Last news in Fakti

18 Март, 2019 13:47 3 226 3

Всеки трети предпочита наем пред заем

  • великобритания-
  • наем-
  • наемател-
  • анкета-
  • заем

Причината са високите цени на жилищата във Великобритания

Всеки трети предпочита наем пред заем - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки трети наемател във Великобритания предпочита дългосрочния наем, а не покупката на жилище. Причините за това са две. Първата е, че наемът дава възможност за гъвкавост, а втората – високите цени на имотите. Анкета на компанията Hillarys показва, че всеки десети наемател смята, че собственикът не трябва да има право да гони наемателя, ако последният не е нарушил закона. На въпроса колко дълго живеят под наем, 43% от наемателите заявяват между 6 и 10 години, а 28% - до 5 години. Близо 15% плащат рента вече 11-15 години. Средният месечен наем, който отделят от бюджета си е 850 USD, сочат данните на PropertyWire.

Над половината (52%) заявяват, че са доволни от нивото на наем, което плащат в момента, а 48% признават, че не всички условия в момента ги устройват. 35% нямат нищо против да живеят под наем цял живот. Основната причина за това е, че могат да се преместят във всеки един момент на друго място. Именно тази причина изтъкват 39% от респондентите, а 27% заявяват, че цените на жилищата са им твърде високи. За 14% е добре да живеят под наем, защото не трябва да мислят за ремонт, а 9% не искат да живеят постоянно в един и същи район.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    11 4 Отговор
    Ама чакай малко. Вий нали живеехте уж хубаво? Нали вече СССР не ви внася грозните лади. Какво стана? Нали 5 века грабихте колониите си за ресурси и чай а сега жилищата ви някак си излизат прекалено скъпи. Ами може би нямаше да са толкова скъпи ако не чакахте да станете на 30 да тръгнете за пръв път на работа.
  • 2 Еее

    7 6 Отговор
    Пълни глупости са писани тука,всеки може да си продаде жилището и да отиде където си иска.
  • 3 Дреме ми

    3 0 Отговор
    Хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи хи