Отидете към основна версия

11 706 8

Съд постанови разрушаването на имот за 63 млн. USD

  • франция-
  • съд-
  • ривиера-
  • шато

Намира се на Френската ривиера

Незаконно построеният дворец на стойност 63 млн. USD трябва да бъде съборен в рамките на 18 месеца реши френският апелативен съд. Имението е разположено сред зелени хълмове и градини между Монако и Кан в южна Франция. Дворецът се появи в популярното предаване X Factor през 2017 г., когато са снимани няколко епизода от конкурса за таланти. Сега обаче шатото трябва да бъде разрушено, тъй като инвеститорът не е получил разрешение за строеж преди да го изгради през 2005 г.

Собственикът – френски бизнесмен, има година и половина да премахне сградата, която се е използвала за провеждането на сватби и като декор за снимане на филми. Наемът за тези мероприятия е бил 52 650 USD на ден. Също така олигархът е глобен 460 000 USD, но успява да избегне тримесечната условна присъда, наложена от предходна инстанция. Ако дворецът не бъде премахнат в упоменатия срок, то след него собственикът ще трябва да плаща глоба в размер на 660 USD на ден, съобщават френските медии.

Преди да бъде издигнат луксозния имот на негово място е имало малка ферма с площ 250 кв.м. Замъкът, решен във възрожденски тил, е с три басейна, две площадки за хеликоптер и достатъчно място за тържества с капацитет 2000 души. Собственикът твърди, че по време на „ремонта” е разчистил територията от змии и насекоми и е посадил 100 дървета. Той твърди, че е имал устно разрешение от властите за разширяване на имота. Съдът обаче постановява, че къщата с площ 3000 кв.м, както и площадките за хеликоптер и басейните, са разположени върху защитена територия. Предишната, значително по-малка сграда, може да остане.

Бизнесменът и неговата съпруга са се нанесли в имението през 2000 г., когато се ражда тяхната дъщеря и остават там до началото на основния ремонт и разширяването на постройката, което започва през 2005 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини