Last news in Fakti

11 Юни, 2019 13:21 5 335 3

Селските имоти във Франция поскъпват

  • франция-
  • къщи-
  • жилища-
  • провинция-
  • цени

Най-високи са цените в Лион, Тулуза и Бордо, и по крайбрежието

Селските имоти във Франция поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Средно с 2.1% са се повишили цените на жилищата и къщите в селските региони на Франция през 2018 г., като са достигнали средна стойност от 168 000 EUR. Цените са със съществена разлика между регионите. Най-евтино е в централна и североизточна Франция, и Бретан. Там могат да се купят жилищни имоти средно срещу 100 000 EUR. Париж, Версай, средиземноморското и атлантическо крайбрежия, и районите около Лион, Тулуза и Бордо са най-скъпите недвижимости. Средата им цена е 230 000 EUR.

В 63 от общо 91 френски департамента през миналата година цените на имотите бележат ръст, което обяснява и средната по-висока цена на жилищата и къщите в цяла Франция.

От общите продажби реализирани през миналата година 5.1% са били осъществени с чужденци. В някои региони, особено в западна Франция, сделките с чужди граждани са достигнали 15% от общо реализираните покупко-продажби. Това до голяма степен се обяснява с факта, че регионът е популярен сред британците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1888

    5 2 Отговор
    Аз тия села Лион, Тулуза и Бордо, не ги знам.
  • 2 Литературен Оскар

    7 0 Отговор
    А ако погледнете в тълковния речник, ще забележите че думата "недвижимост" не съществува, поне не и в българския език...
  • 3 МАМАЛИГА БАБАНГИДА

    3 0 Отговор
    Кви 100 200 хил евро. Да дойдат в БГ да видят за кво става въпрос , къщи по селата за по 400 500 хил евро, ще се занимаваме с тея французи. БГ му е майката приятели, кви са тея мишки Франция , къде са те , къде сме ние. Нали всички доходи тука са по големи и сме по добре от тях ( така казват по ТВ )...... Ай ся....