Отидете към основна версия

14 258 24

Лукс къща се появи на покрива на блок в „Лозенец”

  • къща-
  • покрив-
  • лозенец-
  • софия

Това е стая, не е къща, твърди собственичката

Луксозна къща се появи на покрива на жилищна сграда в столичния квартал "Лозенец". Постройката, която се намира на ул. "Минзухар", има покривно озеленяване, двор, както и асансьор. Собственичката е лекар, който е наследил имота. Къщата е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели, има дори и дръвчета.

„Това е стая, не е къща. Има и камина, която не се използва. Наследила съм го от брат ми и зет ми. Сигурно има разрешителни. Не мисля, че се надвишава височината на блока, който трябва да бъде", каза собственичката, цитирана от Нова Телевизия.

„Нямаме документи за такова нещо. Има си сграда, одобрена с плосък покрив. Обаче така като гледаме не е особено плосък. Няма значение кой е собственикът. При всички положения това са общи части. Това нещо съществува от преди 2012 г. Сигнал и жалба за това нещо не е регистрирана. Няма как да одобрим нещо, за което нямаме сигнал. Както виждате от улицата не го вижда човек. Има покривно озеленяване. Интелигентно е направено, но това не го прави законно”, каза кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини