Отидете към основна версия

3 101 3

Нов ценови рекорд при най-скъпите жилища

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени-
  • рекорд

Ръст от 8.6% за пет месеца

Снимка: Shutterstock

Несъмнено най-скъпият имотен пазар е този в Хонг Конг. Колкото и „космически” да са цените на квадратен метър жилищна площ и колкото да се казва, че „таванът” е достигнат, стойностите продължават нагоре. Индексът Сеntа-Сіtу Lеаdіng, който проследява цените на апартаментите, достигна нов исторически рекорд – 189.42 пункта.

С 8.6% са се повишили цените на имотите на острова от началото на годината. Двата основни фактора за този значителен ръст са дефицитът в предлагането и ниските лихви по ипотечните заеми.

Анализаторите са смели в своите прогнози и са категорични, че стойностите ще продължат да се увеличават не само през следващата година-две, но и през цялото следващо десетилетие. Причина за това, според тях, е, че ще расте нитересът на инвеститори от континентален Китай.

Новината определено е лоша за местните хора, които искат да си имат свои дом. Средната стойност на един обикновен апартамент е 1.2 млн. USD, а при луксозните имоти тя е 6.9 млн. USD.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Най-горещият имотен пазар

    Независимо, че през втората половина на 2018 г. цените на жилищата в Хонг Конг спаднаха с до 10%, това е пазарът, който през последните 10 години оста ...
    18.04.2019
    3 291
    2
  • Рязко охлаждане на този имотен пазар

    Цените на жилищата в Хонг Конг падат на фона на въведените нови мерки за охлаждане на пазара, по-високите лихвени проценти по ипотечните заеми и забав ...
    01.04.2019
    1 891
    1