Отидете към основна версия

4 325 7

Изграждат инфраструктурата на Високотехнологичен парк – Пловдив

  • vw-
  • парцел-
  • пловдив

В него ще се предложи парцел на VW

Преди седмица като извънредна точка в дневния ред на Общинския съвет на Пловдив беше одобрено прехвърлянето на 300 000 лв. район на „Северен”, община „Марица”. Със средствата ще се реализира проектиране и изграждане на инфраструктура в землището на община „Марица” за въпросния бизнес парк. Въпреки че всички в залата разбраха, че въпросните терени ще бъдат предложени на гиганта в автомобилостроенето – VW, никой официално все още не го е обявил, уточнява Trafficnews.bg.

Бъдещият високотехнологичен парк е част от „Тракия икономическа зона” и изцяло в пределите на Община „Марица”. Той ще се намира в землищата на три пловдивски села – Калековец, Войводиново и Скутаре, макар най-близо да е до първото населено място.

Теренът, който е включен в параметрите за новия бизнес парк се намира северно от автомагистрала „Тракия” – между разклоните за Войводиново и Стряма. Той граничи с Държавно ловно стопанство „Чекерица“ и река Стряма от изток, а от северната му страна е Калековец.

Освен решението на двата местни парламента за обособяването и изграждането на „Високотехнологичен парк – Пловдив”, Община Марица е пуснала обществена поръчка на стойност от 2.3 млн. лв. за подмяна на цялото осветление на територията на общината. В параметрите е записано, че системата за осветление трябва да има последно поколение софтуер, а стълбовете да бъдат с LED прожектори. Въпреки че всички населени места в Община Марица присъстват в поръчката, на първите три места са сложени селата – Граф Игнатиево, Войводиново и Калековец. Друго уточнение е, че към момента осигуреното финансиране е около 333 000 лв., което означава, че може да се извършат определен брой дейности към днешна дата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини