Отидете към основна версия

3 266 2

Индонезия с всички средства привлича купувачи на жилища

  • индонезия-
  • данъци-
  • жилища-
  • цени

Държавата намали подоходния данък при продажбата на луксозен имот

Снимка: Shutterstock

Данъкът от продажба на луксозни къщи и апартаменти беше понижен от 5% на 1%. В същото време подобен данък се взема вече за имоти на стойност между 700 000 и 2.1 млн. USD. С тази крачка президентът на страната Джоко Видодо се опитва да стимулира сектора на недвижими имоти и съпътстващите го отрасли. Правителството разширява данъчната основа за сегмента на луксозни имоти, където продажбите през последните 5 години са слаби.

Данъчното задължение в момента се разпростира само върху имоти на стойност над 2.1 млн. USD. Властите също така ускориха процеса на проверка на данък приход при продажба на имущество - до 3 дни. По-рано процедурата отнемаше 15 дни.

Участници на пазара на недвижими имоти в Индонезия призовават властите да ускорят процедурата по продажба на жилища и къщи на чужденци.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Имотите на Бали още по-достъпни

    Джакарта позволява на чужденци да придобиват земя при определени условия. Първоначално на купувача-чужденец се издава документ за право на собственост ...
    16.09.2019
    9 082
    7
  • Индонезия строи нова столица

    Джакарта ще остане в историята като бивша столица на Индонезия. Това става възможно след като властите решиха да построят изцяло нова столица. Тя ще с ...
    19.06.2019
    3 070
    10