Отидете към основна версия

2 458 1

Богаташите от Хонг Конг предпочитат Сингапур

  • сингаруп-
  • хонг конг-
  • инвестиции
Снимка: Shutterstock

Богаташите от Хонг Конг предпочитат да влагат спестяванията си в недвижими имоти в Сингапур. Сумата, която най-често са склонни да отделят, е до 3.6 млн. USD в проекти, разположени в централната част на острова - Wallich Residence в Tanjong Pagar Centre, Marina One Residences, 8 St Thomas и South Beach Residences.

Независимо от завишения интерес от страна на жители на Хонг Конг, все още е рано да се каже дали ще се стигне до реални сделки. През второто тримесечие на текущата година делът на чуждестранните инвеститори се е увеличил с 50% и не е учудващо, че цените на жилищата в Сингапур вървят нагоре.

Допълнителният гербов данък (ABSD), както и досега, си остава пречка за инвеститорите, макар тези, които купуват имоти за собствено ползване (предимно китайци), се примиряват с това, и го разглеждат като „премия” за новото жилище.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Как протестите променят цените на имотите

    Финансовата криза и социалните протести в Хонг Конг доведе до спад в покупателната активност в сектора на недвижимите имоти. Въпреки редицата проблеми ...
    15.01.2020
    1 859
    0
  • Седящ протест в Хонконг

    Протестиращи започнаха тридневна седяща стачка в Хонконг, съобщи France 24. Стотици се включва в акцията. Тя се провежда на летището. Целта е чужде ...
    09.08.2019
    1 029
    4