Last news in Fakti

15 Януари, 2020 16:43 1 856 0

Как протестите променят цените на имотите

  • хонг конг-
  • цени-
  • имоти-
  • лукс

Стабилни остават цените на луксозните имоти в Хонг Конг на фона на протестите

Как протестите променят цените на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Финансовата криза и социалните протести в Хонг Конг доведе до спад в покупателната активност в сектора на недвижимите имоти. Въпреки редицата проблеми сегментът на луксозни жилища и къщи остава стабилен, сочи проучване на консултантската компания Knight Frank. С 5% до 8% ще поевтинеят жилищата през 2020 г. прогнозират анализатори. Това обаче не се отнася за луксозните имоти, при който няма да се наблюдава промяна.

„Някои купувачи могат да заемат изчаквателна позиция, но това няма да се отнася за луксозните жилища и къщи. Дори нестабилната икономика и бунтовете няма да повлияят на този сегмент от пазара”, казва Мег Ли, управител на хонконгското подразделение на Knight Frank. Именно поради това тя е сигурна, че цените през новата година ще остават високи.

Общият пазар на жилищни имоти няма да рухне, тъй като ключовите катализатори при търсенето ще станат скъпите имоти със средна стойност 1 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА