Отидете към основна версия

1 882 9

Още милиони левове за ремонта на Партийния дом

  • партиен дом-
  • зала-
  • света софия

Зала „Света София” трябва да е готова в средата на 2020 година

Снимка: БГНЕС

На 1 ноември Народното събрание е пуснало нова обществена поръчка за ремонт на Партийния дом. Прогнозната стойност на проекта е 22 млн. лв. с ДДС. Това е втори опит да бъде възложена поръчка за реновиране на емблематичната сграда, след като февруарската се провали. Причината тогава беше, че двете получени оферти не отговарят на изискванията.

Основната задача на поръчката е обновяване на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, както и ремонт на фасадата и покрива на сградата.

Документи се приемат до 17 декември 2019 г., а ремонтът не трябва да отнеме повече от 750 дни. Срокът и парите са по-дълги спрямо февруарската обществена поръчка. Тежестта на техническото предложение е 40%, а 60% е ценовата оферта. Проектът ще се финансира от републиканския бюджет.

Идеята депутатите да се преместят в Партийния дом датира от 20 години, но едва преди 3 години започна реконструкцията на основната зала „Света София". Консорциумът, който спечели конкурса" – „НС Груп", не завърши проекта в срок, който беше средата на 2018 г. Така дейностите по ремонта продължават. Очаква се залата да бъде готова около средата на 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини