Отидете към основна версия

5 929 13

Строят нов луксозен комплекс до яз. „Искър“

  • боровец-
  • комплекс-
  • софия-
  • инвестиция-
  • okol lake park

Инвестицията е на стойност 300 млн. EUR

Нов луксозен комплекс от типа Golf & Residential Community ще бъде построен в района на яз. „Искър“. Инвестицията е на стойност 300 млн. EUR. Първата копка ще бъде направена през 2020 г. Той ще включва международно голф игрище, 5-звезден хотел, линеен парк и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. OKOL Lake Park ще е разположен на терен от 3000 декара в землището на Горни Окол, община Самоков на еднакво разстояние от столицата и най-близкия до нея зимен курорт – на 30 км от София и 25 км от Боровец.

Първата фаза на строителство ще е на стойност 60 млн. EUR ще обхваща период от две години. Планираните проектови елементи ще бъдат въведени в експлоатация поетапно през 2022 г. „Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата“ – каза инж. Валентин Каназирев, основен инвеститор в проекта. Освен жилищните зони, в комплекса ще бъдат изградени офиси, училище, магазини, забавления и пространства за релакс и спорт.

Основен инвеститор в комплекса е „Маркан Холдинг“ АД. Комплексът край яз. „Искър“ се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор Accor ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design, а цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Нов луксозен комплекс до София

    През 2023 г. в България ще бъде открита нова голф и СПА дестинация с 5-звезден хотел Pullman, шампионатно голф игрище, център с всички необходими удоб ...
    27.08.2021
    21 150
    30