Last news in Fakti

18 Декември, 2019 09:37 5 912 13

Строят нов луксозен комплекс до яз. „Искър“

  • боровец-
  • комплекс-
  • софия-
  • инвестиция-
  • okol lake park

Инвестицията е на стойност 300 млн. EUR

Строят нов луксозен комплекс до яз. „Искър“ - 1

Нов луксозен комплекс от типа Golf & Residential Community ще бъде построен в района на яз. „Искър“. Инвестицията е на стойност 300 млн. EUR. Първата копка ще бъде направена през 2020 г. Той ще включва международно голф игрище, 5-звезден хотел, линеен парк и жилищни зони със семейни и ваканционни имоти. OKOL Lake Park ще е разположен на терен от 3000 декара в землището на Горни Окол, община Самоков на еднакво разстояние от столицата и най-близкия до нея зимен курорт – на 30 км от София и 25 км от Боровец.

Първата фаза на строителство ще е на стойност 60 млн. EUR ще обхваща период от две години. Планираните проектови елементи ще бъдат въведени в експлоатация поетапно през 2022 г. „Основният замисъл на проекта е създаването на място, което предлага всички удобства и възможности за модерен живот, работа и отдих, в по-голяма близост до природата“ – каза инж. Валентин Каназирев, основен инвеститор в проекта. Освен жилищните зони, в комплекса ще бъдат изградени офиси, училище, магазини, забавления и пространства за релакс и спорт.

Основен инвеститор в комплекса е „Маркан Холдинг“ АД. Комплексът край яз. „Искър“ се реализира с активното участие на няколко международни партньорски компании. Френският хотелски оператор Accor ще управлява 5-звездния хотел, който ще функционира под луксозния бранд Pullman. Партньори в проектирането и управлението на голф игрището са специализираните международни компании International Management Group и European Golf Design, а цялостният мастър план на комплекса е разработен от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    32 0 Отговор
    А канализацията къде ще се излива?

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Сиромаха

    24 1 Отговор
    Инвеститора!!! Просто някакво име, Фирма, Холдинг!!!!! КОЙ стои зад тази фирма?????? С какви пари?????? От къде?????????
  • 3 боцмана

    22 0 Отговор
    И колко природа ще затрият за да осигурят на богоизбраните тази възможност за модерен живот , работа и отдих в по голяма близост до природата?
  • 4 гост

    11 0 Отговор
    Прилича на панелени кутийки в гората. Лукс?
  • 5 456

    15 0 Отговор
    Доколкото знам тази местност е ЗАЩИТЕНА ЗОНА. И там е забранено да се строи. Явно един някой е направил врътката.
  • 6 Шиши

    12 1 Отговор
    Тоз комплекс е мой. Ние богоизбраните ще пикаем в язовира и вие ще сте благодарни да пиете нашите безценни течности!
  • 7 мани

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Канализацията у Искаро и после софиянци, ще пият коктейл "ВИП шит" ! Разсипаха го тоя язовир !
  • 8 456 до Факти

    10 0 Отговор
    Факти ето Ви една много сериозна тема за разследване. Ще ви дам и жокер. Започнете с присвояването на земите там още от 2004-2007. За някой земи там имаше и дела. Това е защитена зона, защото се намира яз. Искър. Водата на София. Проверете към кой район попадат и тръгнете от годините които ви написах. И тук мога да ви дам жокер, но вие го направете. Свят ще ви се завие, ако сте истински журналисти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Voxdei

    6 0 Отговор
    Добре де, нали яз. Искър е във вододайната зона на София, затова беше забранено въобще каквото и да е строителство там. Какъв голф комплекс, кви 5 лева? Или софиянци трябва да гледат филма Перник 2 само че със заразена вода например
  • 11 кючук чобан Калитко

    4 0 Отговор
    Като гледам снимката и наблъсканите една до друга сгради, проектът ми се струва на нещо като модернизиран вариант на миньорски жилища в краен квартал на английски град от ХIХ-я век, само че в случая сградите са сред природата.
    Няма да се учудя, ако след време в този район изникнат жилищни блокове, защото инвеститорът обещава, че "... в комплекса ще бъдат изградени офиси, училище, магазини, забавления и пространства за релакс и спорт".
    Това мога да очаквам от българските пишман инвеститори и строители, които все още са обладани от марксистко-ленинската естетика – въпреки че си партнират с международни компании.
  • 12 Алекс

    2 0 Отговор
    Да дойдат еколозите и да проверят за какво иде реч. Дали е Пунта Мара или на кака Мара хурката. Биобоклуци!
  • 13 Алекс

    0 0 Отговор
    Да дойдат еколозите и да проверят за какво иде реч. Дали е Пунта Мара или на кака Мара хурката. Биобоклуци!