Last news in Fakti

27 Август, 2021 14:51 21 137 30

Нов луксозен комплекс до София

  • okol lake park-
  • софия-
  • комплекс

SPA и голф комплексът ще е готов през 2023 година

Нов луксозен комплекс до София - 1

През 2023 г. в България ще бъде открита нова голф и СПА дестинация с 5-звезден хотел Pullman, шампионатно голф игрище, център с всички необходими удобства за постоянно пребиваване и жилищни зони за ваканционни имоти и къщи по индивидуален проект. Комплексът носи името OKOL Lake Park и се намира само на 30 км югоизточно от София и на 20 минути от един от най-големите ски курорти в България – Боровец. Именно там световната водеща хотелска верига Accor ще отвори първия си 5-звезден премиум хотел от марката Pullman в България, който ще впечатлява гостите с невероятни гледки към Рила и язовир Искър. OKOL Lake Park е в процес на строителство, като първа копка бе поставена на 1.08.2020 г. До момента са изградени основните пътища на ниво временни, трасирани са всички дупки на голф игрището, направено е грубото му моделиране, изграждат се езерата и поливната система, активно се строи и самият хотел. Комплексът ще бъде с изцяло нова инфраструктура, която включва 21 км нови пътища, водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод и напоителни от р. Искър, два типа канализация – битова с 5 пречиствателни станции от най-висок клас и дъждовна, както и изцяло нова електромрежа.

Заобиколен от красива природа, 230 дка паркови площи и голф игрище в сърцето на OKOL Lake Park, разположен на 650 дка, Pullman Okol Golf Resort & Spa ще предложи изключително преживяване и първокласно обслужване на всеки гост. Хотелът ще разполага със 149 стаи от висок клас и 40 брандирани къщи Pullman Living, заедно с луксозен СПА център, простиращ се на площ от 4 900 м2 на последните два етажа и модерни фитнес съоръжения. Pullman Okol Golf Resort & Spa ще включва още атрактивнa зона за срещи и конференции (MICE) с площ 1 900 м2 и капацитет от 500 души, както и 2 ресторанта от световна класа и множество други тематични заведения и кафенета, вдъхновени от местната кухня и разположени на площ от 550 м2.

Гостите на Pullman Okol Golf Resort & Spa ще могат да се насладят на всички удобства, които предлага хотелът, както и пропърти дружеството на OKOL Lake Park, като консиерж, куриерски и транспортни услуги, грижа за домашни любимци и много други.

„Accor вижда голям потенциал в България и затова заедно с нашите партньори представяме нови и иновативни продукти на пазара, водещи хотели във всяка от съответните категории и дестинации. Ентусиазирани сме да допринесем за растежа на този обещаващ пазар чрез нови хотели като първият Pullman Okol Golf Resort & Spa може да внесе промяна на пазара и да се превърне в перфектната жилищна и развлекателна дестинация в близост до София. Вълнуваме се и ще се радваме да посрещнем първия ни гост в Pullman в началото на 2023 г.“ – каза Франк Рейл, вицепрезидент и ръководител на Accor Development за Източна Европа.

OKOL Lake Park ще включва и модерно голф игрище с 18 дупки, прилежащ Club House и голф академия. Проектирането на игрището е доверено на EGD с главен архитект Робин Хайсман и ще бъде управлявано от IMG. Игрището на OKOL Lake Park ще бъде първото устойчиво голф игрище в България, сертифицирано от GEO. Разположено на 1000 метра над морското равнище и с площ от 650 дка, то ще впечатлява с невероятни гледки към Рила и яз. Искър. Официалното му откриване също ще бъде през март 2023 г.
Жителите и посетителите на OKOL Lake Park ще имат на разположение всички необходими удобства за целогодишен престой или ваканция, включително специализирани хранителни магазини, медицински услуги, детска градина и училище до 7 клас, офис зона, спортно-приключенски център с над 30 активности, организирано пропърти дружество (заедно с хотел Pullman ще бъдат предлагани персонализирани а ла карт услуги) – консиерж, почистване на дома и двора, детегледачка, аварийни и текущи ремонти и др.
„Предизвикателствата пред нас са част от нетипичния за България проект. OKOL Lake Park е създаден за активните хора – тези, които спортуват, играят голф, карат колело... С него доказваме, че проект на толкова високо ниво може да се случи в България – вместо максимална РЗП и уплътняване на пространствата в града, можем да предложим деурбанизация, по-далеч от града, от мръсния въздух и шума, но близо до усещането за истинска свобода“ – коментира Валентин Каназирев, главен инвеститор и визионер на OKOL Lake Park.

OKOL Lake Park ще бъде много повече от луксозен курорт и се очаква да оживи социалния живот и туризма в района на София.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    80 1 Отговор
    СИЧКОТО ОТ ФАКУЛТЕТА МНОГО ОБИЧА ДА РИТА ГОЛФ.....ДАЖЕ И НА ГОЛФ СЕ ВОЗИ
  • 2 Бесен Язовец

    67 8 Отговор
    На 30 км не е до София! София стигна до Самоков и Благоевград според провинцията. Скоро ще кажат, че Благоевград е квартал на София.

    Коментиран от #4

  • 3 камъните падат

    81 0 Отговор
    И като почнат едни ти ми задръствсния по пътя Панчарево-Самоков, чудо!
  • 4 Архитект Боко

    46 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Ми то Петрич вече е, скоро и Благоевград, а като се свържат със Солун, ще стане първи междудържавен Мегаполис !

    Коментиран от #11

  • 5 Private Spaсe

    48 0 Отговор
    Бай Ганьо голфъра спечели реско пари и станал хай със скъпа кола !
  • 6 Пурко

    66 3 Отговор
    Откраднати пари има да се застроят няколко Българии, така че не се притеснявайте! Всичко е точно!
  • 7 Русенец

    86 3 Отговор
    В кризата едни остават без хляб, други си строят голф игрище, а прокуратурата се самосезирва за щайга с откраднати моркови, на кооперативния пазар.

    Коментиран от #10, #20

  • 8 Б....Х.....

    30 4 Отговор
    За тая простотия , Аз съм Емигрант :).
  • 9 Мечка

    25 2 Отговор
    Ребата в морето тигана слагат Айдуците ще се ширят Беднягите ще блеят6294
  • 10 Klark Kent

    51 2 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    А Домуса как дръпна за 10 години от като ГЕРБ дойдоха от цехче за хапчета аспирин и аналгин в Разград изведнъж мега милионера купува корабостроирелници и голф игрища строи до Варна!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Истина е

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Архитект Боко":

    Там у Петрич имате ново и голямо летище Филип таткото на Александър Македонски. Скоро и метро ще ви пуснат .
  • 12 Гражданин

    32 0 Отговор

    До коментар #10 от "Klark Kent":

    Майка му е последният Соц. Директор на Завод Балкан в Ловеч! Та ПО НАСЛЕДСТВО!
    Абе, Слухове разни...., Ама върви доказвай!
  • 13 Пурко

    33 1 Отговор

    До коментар #10 от "Klark Kent":

    Амфетите са новото злато! Фабриката, пристанището, корабите и власт имащите са негови! Ха познай сега от къде са милиардите му!
  • 14 Селяк

    32 0 Отговор
    Браво! Най сетне ще има къде бай Ганьовците да си водят любовниците и ще се правят на голфаджии! Евала.
  • 15 Леле Мале

    30 3 Отговор
    Евала, само това й трябваше на България - луксозни хотели. Цели села и градове изчезват от картата а народа е принуден да се тъпче в панделки на четворна на реалната им стойност в София за да не умре от глад по родните си места.
    Ще се оправим...ама утре..
  • 16 Ввв

    16 2 Отговор
    Кочина,сър!!!
  • 17 √(n&Варна)

    17 2 Отговор
    Еднофамилните къщи са копие на миньорските селища от 19-я век в Англия.
  • 18 Хотелиер

    23 3 Отговор
    Сигурно много ще се запитат: „как става този номер по времето на криза, всички затварят и са зле в този бранш, а някои дори строят и се разширяват“. С прав о ще питат и ще им кажа, че чрез туризма най-добре се перат пари. Особено луксозен туризъм. Та помислете, колко ли богати хора с много, много пари биха идвали у нас да отседнат в 5 хотел? Колко биха се затворили в комплекса да не излизат, защото няма никаква инфраструктура, пътищата са леш и населението е оскотяло, както и престъпността е голяма и е опасно за тях? Ами нещо не се сещам. На всички, които е известна държавата ни е ясно, че ние развиваме евтин туризъм, защото качеството на услугите са ниски и богати хора биха дошли само по изключение. Така, че...
  • 19 чУвал или чувАл

    14 3 Отговор
    Кой го строи ? Делян Шиши , Киро Домуса , някой от хората на Бойко ?Да живеят подставените хора на нашите хора ! Ура !
  • 20 Европа

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Русенец":

    Браво, Русенец, много точно го каза!
    Това е реалността и голата истина!
  • 21 редник

    11 3 Отговор
    "... водоснабдяване за питейно битови нужди от Рилския водопровод..."

    Мда-а, за богатите гости чиста и прохладна рилска вода, за софиянци - ако остане... Браво, Фандъкова!...
  • 22 Край

    6 0 Отговор
    Всичките тия пречиствателни станции ще бълват чиста като сълза водица, която столичани с радост ще пием. Сигурно ще лекува и ковит.
    Язовир Икър не е застроен досега не защото не им се е щело на баровците а защото е ВОДОДАЙНА зона на София.
    Ма ако са наши хора може те акат и пикат амбозия
  • 23 Бойко

    1 0 Отговор
    А някое училище, или детска градина ще има ли?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЗАТВОР БОКООО

    1 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв прeд Нoвa ТВ кoмeнтирa зaщo ce движи c oхрaнa и нe пoлзвa ниcкoбюджeтни aвиoкoмпaнии при пътувaниятa cи в чужбинa
    И дa тръгнa c кoлeлoтo ceгa oт Бaнкя дo Миниcтeрcкия cъвeт? И тoвa ли дa нaпрaвя, тa дa им нaпрaвя кeф - дa ги улecня! Бивa, бивa, aмa - бaщa ми викaшe - вoл зa мeзe нe бивa! Нeкa дa нe oтивaмe в крaя нa пoпулизмa.... Кoeтo кучe мe e зaлaялo, e пoбecнялo, кaзa тoй. Къдe ca тeзи, кoитo нaпрaвихa "Кocтинбрoд". Нямa ги."
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПКП САМОКОВСКА

    4 0 Отговор
    ЕДНИ ПРАВЯТ ХОТЕЛ ЗА НАСЕКОМИ , ДРУГИ ХОТЕЛ ЗА БОГАТИ ПАРАЗИТИ ЗА ДА УСИРАТ ПРИРОДАТА ОКОЛО И ВОДОДАЙНАТА ЗОНА НА СОФИЯ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА НАШИТЕ ВРАГОВЕ ОТ СТОЛИЧНА ХРАНТУТНИЧЕСКА ОБЩИНА И НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ПРОСТАКЕСАТА АЛЧНА - ФАНДЪКОВА !
  • 28 ПАРАЗИТКА

    4 0 Отговор
    СЛЕД ФАНДЪШКА ОСТАВАТ КАФЯВИ КУПЧИНИ ЗА КОИТО ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ НЕ СА ОТКРИТИ !
  • 29 БОКОКРАД

    3 0 Отговор
    ,,АЛЧНА ФЪНДАКЕСА" ЩЕ СЕ НАРИЧА ГОЛФ КОМПЛЕКСА !
  • 30 ЗА КРАДЦИТЕ

    0 0 Отговор
    Изцяло ново Bugatti ще бъде показано през 2024 година