Отидете към основна версия

5 827 12

Част от българите разпродават покъщнината си на Острова

  • великобритания-
  • брекзит-
  • българи-
  • покъщнина-
  • разпродажба

Част от българите, които напуснат Великобритания, след като страната излезе от Европейския съюз, разпродават покъщнината си. „От два-три месеца забелязвам, че българите предлагат, покъщнина плюс коли, което значи, че голяма част от тях си тръгват. Освен това говорим с компании, които пренасят стоки на българите между Великобритания и България – тировете са доста пълни. Има все пак и някакво движение към България. Не можем да кажем, че няма хора, които си тръгват“, каза в интервю за БНР сънародникът ни Струмен Паунов, който живeе на Острова от 16 години и има консултантска фирма там.

Като цяло обаче българите в Лондон нямат притеснения във връзка Брекзит. „Надяваме се всичките ни права да бъдат запазени, както е записано във всички споразумения между напускащата страна Великобритания и останалата част от Европейския съюз. В един развод няма как нещата да бъдат приятни и за двете страни“, коментира Паунов.

„За нас е важно, че засега до 31 декември има преходен период, който може да бъде използван от всеки да си уреда статута – да реши остава ли или си тръгва, да реши дали да дойде да учи в Англия. Трябва да се използва максимално този преходен период. Оттам нататък в резултат на преговорите ще видим дали ще бъдат въведени на 1 януари веднага визи или ще има продължение на преходния период. Това няма кой да го каже в момента“, посочи още Паунов.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.

Свързани новини