Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 15:50 4 158 3

Допълнителен данък за скъпите жилища

  • великобритания-
  • данък-
  • имоти

Мярката може да „разклати” и без това нестабилния пазар на имоти

Допълнителен данък за скъпите жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Изданието The Telegraph, позовавайки се на два независими източника съобщава, че премиерът на Великобритания Борис Джонсън разглежда възможността за въвеждането на допълнителен данък върху скъпите имоти. Мярката трябва да подпомогне финансирането на големи инфраструктурни проекти, най-вече в северна Англия.

Това не е първият опит за допълнителна финансова тежест върху хората със значителни финансови средства. През 2013 г. лидерът на лейбъристите Ед Милибенд, направи опит да въведе т.нар. „данък имение”. Идеята обаче се оказа толкова противоречива, че според анализатори това е една от основните причини за загубата на лейбъристите на изборите през 2015 г.

„В желанието си да бъде увеличен гербовия данък за чужденци идеята за допълнителен данък върху по-скъпите имоти ще се отрази крайно негативно върху и без това крехкия имотен пазар, който тъкмо започна да показва признаци на възстановяване”, коментира управляващият партньор на Black Brick Камила Дел.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как ли

    5 0 Отговор
    стоят нещата с данъците, да речем в Малави? Кой ще ни "образова", а?
  • 2 Mitko

    0 2 Отговор
    Здравейте,искам да ви предоставя възможност да "копаете" Биткойни без да инвестирате нищо,а просто на всеки час "цъкате".Преди 3 месеца ми се стори странно и реших да пробвам,като изкарах и натрупах 168 лв от нищо...и ето сега реших да споделя моят опит,да дам и кажа за това.Давам ви линк,за да започнете https://freebitco.in/?r=34789822

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Mitko":

    Грешен ти е линка. Правилния е https://freebitco.in/