Отидете към основна версия

11 675 13

Най-странната обява за отдаване под наем на жилище

  • великобритания-
  • лондон-
  • камдън-
  • наем-
  • жилище

Месечната рента е 1940 USD

Сайт за отдаване под наем на жилища публикува оферта, в която се отдава имот, чиято спалня е разположена в ... банята. Имотът се намира в лондонския квартал Камдън в таунхаус и по информация в описанието, помещенията могат „да се похвалят” с високи тавани и повърхности от „дизайнерски мрамор”.

Наемът на въпросното жилище е 1940 USD на месец, като площта му е едва 27 кв.м. Проблемът, според анализатори, е че подобна висока рента не е рядкост за местния пазар. Основната причина е дефицитът на жилища. Това нерядко води дори до психически проблеми сред местното население и дори в екстремни случаи стимулира бездомността, коментират специалисти. Все повече млади хора се ориентират към предградията. Увеличава се броят на старите и самотни хора.

В същото време темпът на увеличаване на заплатите е аналогичен с този на ръста на наемите. Цената на парцелите за жилищно строителство също поскъпнаха.

„Всичко това създаде „перфектната буря””, казва Пол Хакет, управител на лондонския мозъчен тръст Smith Institute, чийто изследвания са фокусирани върху жилищната политика не само във Великобритания, но и в цяла Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини