Отидете към основна версия

8 274 14

Съседите развиха пазара на бунгала

  • турция-
  • чирали-
  • адрасан-
  • бунгало-
  • туризъм

Много турци търсят уединено място по време на пандемията от коронавируса

Снимка: Shutterstock

Посещенията на туристически центрове като Чирали и Адрасан в южната турска провинция Анталия, където има много бунгала, бележат ръст заради летния сезон. "При сегашната световна обстановка интересът към Чирали отчита значителен ръст", коментира кметът на градчето Хабип Алтънкая. Много чужденци посещават мястото само, за да видят рядък вид морски костенурки и да прекарат ваканцията си в уединено място в бунгало.

"Почиващите на практика не се виждат един с друг. В днешно време, когато много предприемачи от туристическия бранш изпитват затруднения, ние в Чирали ги нямаме. При нас запълняемостта през седмицата е 80%, а през уикенда - 100%", казва Алтънкая. Плажът на Чирали беше обявен през 2019 г. от британското издание The Guiardian за един от най-чистите в Европа.

Аналогична е картината и в Адрасан, който е разположен на 25 км от Чирали. Районът привлича туристи с уникалната си природа и уединена обстановка.

Бунгалата и в двата града са предпочитано място за отдих от туристите, тъй като са по-евтини от хотелите с 5 звезди, които предлагат All inclusive. Нощувка а в бунгало започва от 27 USD и достига до 200 USD.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини