Отидете към основна версия

32 775 9

Нова тенденция при наемателите

  • сащ-
  • жилища-
  • къщи-
  • наем-
  • тенденции

В САЩ повечето клиенти търсят извънградски имоти

Снимка: Shutterstock

В момента наемателите на градски имоти търсят такива с по-просторни помещения и не се влияят толкова от това колко далеч от дома е работното място, тъй като повечето работят дистанционно. По информация на The Wall Street Journal, всички тези фактори са принудили наемателите да търсят имоти извън пределите на населените места.

Търсенето на къщи и жилища под наем в предградията на градове като Сакраменто, Калифорния, Норфолк, Вирджиния, източната част на Лос Анжелис се е увеличило от 3.2% на 4.6% към края на третото тримесечие на текущата година спрямо март.

"Извънградските имоти за наемане са разположени достатъчно близо до големи градове като Сан Франциско или Вашингтон. Това ще повлияе на хората да се намират недалеч от офисите си, ако се наложи да отидат до тях, но и в същото време са достатъчно далеч, за да икономисат от наем", казва вицепрезидента на CoStar Джон Афлек.

"По-достъпни от ценова гледна точка пазари, които предлага по-големи имоти, могат да се окажат привлекателни за наемателите и след пандемията. Така например, в центъра на Хюстън наемът на жилище с две спални варира между 2600-2700 USD на месец, но на 10 мили западно от града рентата пада на 1500 USD", казва Рик Кампо, изпълнителен директор на Camden Property Trust.

Наемните нива се увеличават с темпа на нарастване на търсенето. Освен това, в момента на пазара броят на предложенията е ограничен, тъй като през последните години строителството беше съсредоточено в по-скъпи градски имоти.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.

Свързани новини