Last news in Fakti

14 Септември, 2020 13:36 13 653 1

Къде отидоха младите след като напуснаха наетите жилища

  • жилища-
  • деца-
  • сащ-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • пари

Вълна от връщане при родителите в САЩ

Къде отидоха младите след като напуснаха наетите жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията изигра лоша шега, не само на наемодателите, но и на младите наематели, които тъкмо решиха, че са се отървали от родителите си и са започнали самостоятелен живот. Много от тях трябваше да се върнат при мама и татко след началото на пандемията първо защото бяха съкратени от почасовата работа, с която си плащаха наема и второ, защото висшите учебни заведения преминаха на дистанционно преподаване.

В САЩ след началото на пандемията 52% от младите американци на възраст между 18 и 29 години отново живеят в родния си дом. Данните са близки единствено до тези от Великата депресия от 1929 г. Ако стесним възрастовата граница (бел. ред. между 18/ и 24 години), то процентът на тези, които отново живеят с родителите си е над 70%.

С течение на времето проблемът ще се задълбочава. От една страна, наемите на жилищата в големите градове, и то не само в САЩ, но навсякъде по света - расте. Общежитията също поскъпват. От друга страна - родителите също са притеснени, че финансово няма да могат да издържат, тъй като никой не знае колко време порасналите им деца ще останат при тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 17 Отговор
    Определени хора да, но не и всички. Иска й се на нинова да се върнат да й робуват в БГ